НовиниЧеркащинаКомунальне підприємство на Черкащині незаконно користувалось підземними водами (ФОТО)

Комунальне підприємство на Черкащині незаконно користувалось підземними водами (ФОТО)

-

- Advertisment -

Екоінспектори провели планову перевірку КП "Агроекосервіс" Худяківської сільської ради з питань дотримання вимог природоохоронного законодавства. За результатами перевірки встановлено самовільне використання водних ресурсів за відсутності дозвільних документів, зокрема спеціального дозволу на користування надрами (підземні води), що є порушенням статей 16, 19, 23 Кодексу України про надра. Про це інформує начальник управління екологічного нагляду у Черкаській області Олександр Позняков.

Згідно з інформацією, наведеною у звітах про використання води КП "Агроекосервіс" Худяківської сільської ради у період з 1 лютого 2016 року по 31 грудня 2018 року, забрано 363900 м3 підземної води без відповідного дозволу.

Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, розраховано збитки на суму 343340 грн.

Матеріали перевірки направлено до Управління захисту економіки в Черкаській області для приєднання до кримінального провадження, відкритого 11 жовтня 2018 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 240 КК України по факту незаконного промислового видобутку прісних підземних вод службовими особами КП "Агроекосервіс" Худяківської сільської ради.

Як повідомляв сайт vikka.ua, чорні лісоруби на Черкащині вирубали дерев на понад один мільйон гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x