НовиниЧеркащинаКому належать Черкаси: місто наповнилося провокативним сітілайтами від "Нацкорпусу"...

Кому належать Черкаси: місто наповнилося провокативним сітілайтами від "Нацкорпусу" (ФОТО)

-

- Advertisment -

"Кому належать Черкаси? Долучайся до лав "Національного корпусу", і вони належатимуть тобі!" Сітілайти з такими закликами почали з’являтись у середмісті Черкас. Відповідними фото містяни діляться у соціальних мережах і надсилають до нашої редакції. Така риторика – не нова для право радикальних рухів, пояснив у коментарі vikka.ua доктор політичних наук Євген Васильчук. Про одну з організацій, яка використовувала аналогічний слоган, науковець писав у своїй книзі "Російський екстремізм в Україні" ще у 2015 році.  

"У цій книзі розповідається про діяльність філій російських праворадикальних рухів на території України. Зокрема, Донецьку філію скандально відомого шовіністичного руху "Російська національна єдність" О. Баркашова очолював так званий "народний губернатор Донеччини", один із одіозних діячів самопроголошеної "ДНР" Павло Губарєв. Деякими ліберальними правозахисниками "баркашовська" організація через свою специфічну символіку, партійне привітання, уніформу активістів та особливості ідеології трактувалася як "неофашистська" або "неонацистська". Так, ця організація та пов’язані з нею численні кримінальні інциденти згадуються у книзі В. Лихачова "Нацизм в Росії", – розповідає науковець.
 

В агітаційно-пропагандистському арсеналі саме цієї шовіністичної організації була листівка зі слоганом "Кому сегодня принадлежит Россия? Вступай в РНЕ, и она будет принадлежать тебе!". Що дуже перекликається з політичною рекламою по-черкаськи. 

Ці асоціації, каже Євген Васильчук, є небезпідставними. Адже ЗМІ вже повідомляли про те, що один із лідерів білоруської філії РНЄ Сергій Коротких, відомий під псевдонімами "Боцман" і "Малюта", з 2014 року перебуває на території України і за дивним збігом обставин є функціонером "Нацкорпусу". Більш того, за час перебування в Україні Коротких обзавівся житлом і навіть придбав у власність літак. Вражають і його заощадження: 223 тис. доларів, 135 тисяч євро і 500 тисяч гривень, а ще 565 тис. євро він дав в борг третій особі.

"Зміст вищенаведеної агітації "Нацкорпусу" наводить на питання, у який спосіб його активісти будуть "набувати у власність" наше місто, – зазначає науковець. – Шляхом виборів через здобуття більшості у міській раді і обрання висуванця цієї партії міським головою чи через якісь силові інциденти, у яких час від часу фігурують її представники?"
 

Нагадаємо, на початку березня під час візиту до Черкас Петра Порошенка черкаський "Національний корпус" влаштував криваву сутичку, під час якої постраждало більше двадцяти поліціянтів. Двох ймовірних організаторів заворушень було затримано та обрано міру запобіжного заходу. Зокрема, лідер черкаського "Нацкорпусу" Дмитро Кухарчук має перебувати під цілодобовим домашнім арештом протягом 60 діб. Однак напередодні той був помічений на засіданні виконкому.

Як повідомляв сайт vikka.ua, лідер черкаського "Нацкорпусу" потрапив до "чистилища" "Миротворця".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x