додому Новини Черкащина Комісія завершила розслідування раптової смерті на черкаському підприємстві

Комісія завершила розслідування раптової смерті на черкаському підприємстві

0

Комісія управління Держпраці у Черкаській області завершила проводити спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 4 травня з трактористом-машиністом приватного підприємства "Агротрейд Групп" в полі села Зоряне Христинівського району. Про це повідомляє прес-служба управління.

З’ясувалось, що 40-річний тракторист-машиніст під час підживлення озимої пшениці мікродобривами за допомогою оприскувача типу "Футур – 3000" відхилився від схеми руху агрегату по полю і розпочав складання в транспортне положення оприскувача в охоронній зоні лінії електропередач. У результаті дотику штанги оприскувача до фази лінії електропередач працівник ПП "Агротрейд-Групп" отримав смертельне ураження електрострумом.

Як зазначено у висновку комісії, відстань від проводу лінії електропередач до землі становить 7,5 метра, що відповідає вимогам Правил улаштування електромереж для повітряних ліній, що проходять не в населеній місцевості.

Причинами настання нещасного випадку є: порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання; недоліки під час навчання безпечним прийомам праці; незадовільне функціонування та недосконалість системи управління охороною праці на підприємстві.

Нещасний випадок з трактористом-машиністом визнано таким, що пов'язаний з виробництвом та взято на облік ПП "Агротрейд Групп".

Як повідомляв сайт vikka.ua, стало відомо, через що на черкаському підприємстві загинув працівник.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version