додому Новини Черкащина Комісія Держпраці завершила розслідування загибелі комунальника на Черкащині

Комісія Держпраці завершила розслідування загибелі комунальника на Черкащині

0

Комісія Управління Держпраці у Черкаській області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 10 травня із приймальником побутових відходів комунального підприємства "Монастирищенське виробниче управління житлово-комунального господарства". Про це повідомляє прес-служба Управління.

Комісію зі спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком створено 11 травня 2017 року. Термін спеціального розслідування продовжено у зв’язку з неотриманням інформації про обставини і причини дорожньо-транспортної пригоди від ГУ НП у Черкаській області.

З’ясовано, що 76-річний приймальник побутових відходів (робітник асенізаційного поля) має загальний стаж роботи 55 років, стаж за професією – 9 років, пройшов навчання з охорони праці за професією, інструктажі та перевірку знань, передбачені вимогами законодавства з охорони праці. Проте періодичний медичний огляд приймальнику побутових відходів не проведено.

Як зазначено в акті комісії Управління Держпраці у Черкаській області, супутніми причинами настання нещасного випадку є: порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів на території підприємства; порушення вимог статті 17 Закону України "Про охорону праці", а саме: не проведення роботодавцем за свої кошти періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці.

Нещасний випадок з приймальником побутових відходів комунального підприємства "Монастирищенське виробниче управління житлово-комунального господарства" визнано таким, що пов'язаний з виробництвом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, комісія Держпраці завершила розслідування щодо смертельної ДТП з працівниками Лисянського підприємства.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version