НовиниЧеркащинаКомфортна температура, жнива і висока горимість у лісах: синоптики...

Комфортна температура, жнива і висока горимість у лісах: синоптики роз’яснили погодну ситуацію на Черкащині

-

- Advertisment -

Майже вся Європа знаходиться у сухому повітрі, тому і на Черкащині спостерігається сонячна, суха, маловітряна та комфортна погода. Температурний фон в межах кліматичної норми на цей час – денні максимуми 27-29 градусів.

Погодні умови комфортні і для відпочинку, і для різноманітних робіт. Детальніше про це розповів у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

На Черкащині триває жнивна кампанія. Завдяки температурним контрастам, а саме спекотним дням та прохолодними ночам, виникають рясні ранкові роси, які підтримують цілком задовільний стан сільгоспкультур, проте заважають виходу комбайнів на поля у ранкові години.

У кукурудзи завершився критичний період до споживання вологи. За результатами останніх досліджень агрометеорологів, які проводяться на тестових полях області, вже почалося цвітіння волоті та качана. Найближчими днями сильної спеки, яка б завадила процесам опилення цієї культури, в регіоні не чекаємо. Проте, у східній частині області вологозапаси – у метровому шарі лише 38 мм, що може негативно вплинути на формування початків та утворення зерна.

За прогнозом, новий тиждень на Черкащині починається зі спеки. Після перепочинку стовпчики термометрів місцями знову подолають позначки 30 градусів. Причиною такого зростання температури є тривале домінування поля підвищеного тиску. Малохмарне небо та сухе повітря допомагають сонячним променям форсувати денний прогрів.

Однак візит літньої спеки буде коротким. У четвер до нашого регіону надійде більш прохолодна повітряна маса, тому температура повітря знизиться на 2-3 градуси. За попередніми розрахунками, на наступних вихідних очікуються грозові дощі.

Погодні умови робочого тижня сприятимуть проведенню жнивної кампанії в області. Аграріям необхідно ефективно скористатися періодом погожої погоди.

Поряд із цим, показник горимості в лісах швидко зростає до небезпечних та стихійних значень, тому слід пам’ятати про заборону спалювання стерні, пожнивних залишків, розведення багать на полях, де жнива закінчилися. Спалювання стерні та залишків соломи веде до забруднення повітря залишками горіння, вигорання прилеглих лісосмуг.

Температура води у Кременчуцькому водосховищі біля Черкас вранці 20 липня становила 23,5 градусів, відмічається цвітіння синьо-зелених водоростей, тому для купання і відпочинку слід ретельніше підбирати місця.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині – 12 нових випадків коронавірусу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x