додому Новини Черкащина Колишньому голові села на Черкащині просять присвоїти звання Героя

Колишньому голові села на Черкащині просять присвоїти звання Героя

0

Нині триває збір підписів під петицією про присвоєння звання Героя України Степану Педченку. Свого часу він був головою села Самгородок, що на Смілянщині. Нині зібрано понад 15 тис голосів при необхідних 25 тис. На збір залишилося 25 днів. Петиція розміщена на сайті президента України.

У перший день повномасштабного вторгнення росії Степан Педченко став на захист Батьківщини. До того він мав військовий досвід так. Ще в юності пройшов пекло афганської війни, в 2019 році стримував російську агресію, виконуючи бойові завдання в зоні ООС на Донеччині, перебуваючи на той час на службі за контрактом.

З 24.02.2022 р. Педченко Степан пройшов тяжкий військовий шлях виконуючи бойові завдання по звільненню територій від окупантів в Житомирській, Київській, Миколаївській та Херсонській областях.


«Виконуючи обов’язки головного сержанта роти мій чоловік займався ще й вивезенням поранених та загиблих бійців з поля бою. Багато воїнів 99 ОПБ дуже вдячні моєму чоловікові за збереження їм життя, за те що він своєчасно та якісно надавав пораненим домедичну допомогу та екстремально швидко забирав і евакуював для передачі медичним працівникам для подальшої госпіталізації», – зазначено в петиції.

Загинув Степан Педченко 10 серпня 2022 року біля с. Андріївка Великоолександрівського району Херсонської області під час евакуації поранених бійців з поля бою від влучання ворожої протитанкової керованої ракети у автомобіль, яким він керував. Поранені бійці, всі на щастя залишилися живими, успішно пройшли лікування і продовжили воювати.

В останню путь захисника України Степана Педченка провели 13 серпня у Самгородоку.

Якщо ви хочете проголосувати і підтримати петицію, заходьте за посиланням ТУТ

 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version