НовиниЧеркащина"Коли ми єдині – для нас немає нічого неможливого":...

"Коли ми єдині – для нас немає нічого неможливого": у шевченківські дні Черкащину відвідав Президент

-

- Advertisment -

Символічно – у знаковий для Черкащини день – підбивали підсумки культурних досягнень, і не тільки. 9 березня, у 205-ту річницю Тараса Шевченка, Президент України Петро Порошенко відвідав батьківщину Великого Кобзаря. Про те, чого вдалось досягти за минуле п’ятиріччя, Гарант спілкувався областянами у Каневі та Черкасах, передає кореспондент vikka.ua

Свій візит на Черкащину глава держави розпочав з Канева, де взяв участь у традиційних шевченківських урочистостях на Тарасовій горі. Саме там, на могилі Великого Кобзаря, вшановуючи його пам’ять, Петро Порошенко заявив: нарешті, вперше за кількасот років, Україна позбулась культурної окупації, під якою перебувала.

"За останні п’ять років українські мова, україномовні пісня, книга, кіно здобули надійні позиції в просторі навколо нас, а головне – в наших серцях, серцях усіх українців, – зазначив Гарант, – Нашими зусиллями українська мова посіла, нарешті, належне місце. І зробити ми це змогли по-мудрому, не порушуючи прав носіїв інших мов".

Сьогодні ж українці мають вже вищу амбіцію – так представити свою культуру і мову, щоб увесь світ належно оцінив її красу і силу. І у всіх справах, наголосив Президент, варто надихатись безсмертним словом Кобзаря: "В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля". Адже Шевченко – перший з героїв, що прокладали шлях до незалежної соборної української держави. Він – наша українська духовна зброя, яка необхідна так само, як танки і гармати.

Крім того, у Каневі Петро Порошенко взяв участь у віншуванні лауреатів найвищої нагороди у сфері культури та мистецтва – Шевченківської премії. Відзнаку з рук Президента отримали Оксана Забужко, Богдан Горинь, Ростислав Держипільський, Володимир Шейко, Василь Чебаник та Роман Бондарчук.

У Черкаси ж Президент навідався задля участі в Раді регіонального розвитку області. Під час свого виступу наголосив: те, що вже зроблено на Черкащині, складається в єдину картину позитивних змін. І зміни ці відбуваються постійно. Що яскраво доводить приклад децентралізації, коли місцеві територіальні громади вже мають чітке бачення свого розвитку.

"Децентралізація – це країна без периферії. Це країна вільних, заможних і щасливих людей, – сказав Гарант. – Ми бачимо формулу успіху, якого досягли: об’єднання громад плюс повноваження, плюс передача ресурсів в місцеві бюджет, плюс активні люди. Громади вже самі почали пропонувати рішення проблем і стають драйверами змін".

Так, глава держави згадав Бузівську ОТГ, бюджет якої від моменту створення збільшився у чотири рази. Нині тамтешня молодь забезпечена роботою, адже на території громади успішно працює близько 80 фізичних осіб-підприємців.

Нараз ж об’єднані громади повинні отримати нові, якісні дороги.

"В області розпочався ремонт стратегічно важливої дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка, відбувається реконструкція мостів. Черкащині нарешті треба позбутися печальної слави полігону для випробувань підвісок авто, – зазначив Петро Порошенко. – А пріоритетним для області є відновлення національної автомобільної дороги державного значення Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань. Президент сам по ній проїдеться, встановить терміни". 

Не менш важливим для Черкащини є питання розвитку туризму. За словами Гаранта, регіон має неймовірний потенціал, адже протягом останніх років потік туристів сюди зріс на 30%:

"Чи є в Україні земля краще, ніж Черкащина? Є ті, хто прагне подивитись все, починаючи від Чигирина і закінчуючи Холодним Яром, починаючи від Тарасової гори і закінчуючи Кам’янкою і Тясминським каньйоном".

Опісля Президент виступив і перед містянами, вкотре наголосивши на основних пріоритетах у подальшому розвитку країни в цілому і Черкащини зокрема. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, президент представив Черкащині її нового очільника. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x