додому Новини Киргизстан зацікавився Черкащиною

Киргизстан зацікавився Черкащиною

0

Киргизька Республіка хоче створювати спільні підприємства та співпрацювати в аграрному секторі із Черкащиною, повідомили vikka.ua у прес-службі Черкаської ОДА.

Черкащина вже має експортно-імпортні стосунки з цією державою –  переважно легка та деревообробна промисловость.

"Наша країна, як і ваша область, аграрна. Але нам бракує технологій. Хотіли б у цьому контексті обмінюватися досвідом із Черкащиною. Також ми готові створювати спільні підприємства. Нас цікавить м’ясо-молочне виробництво. Є потреба в сирах. Загалом ми отримуємо багато російської продукції, але маємо, з чим зрівняти. Хотіли б виробляти свою – за українськими технологіями", – зазначив посол Киргизької Республіки в Україні Улукбек Чиналієв.

А ще киргизів зацікавили поставки гранульованих добрив. На такі запити голова Черкаської ОДА відповів: області є, що запропонувати Киргизькій Республіці.

"Багато підприємств Черкащини залюбки розширюватимуть свої ринки збуту та готові співпрацювати з новими партнерами, – каже Юрій Ткаченко. – Ми маємо добре розвинуте і рослинництво, і тваринництво. В області будують нові овочесховища. У Золотоніському, Звенигородському та Канівському районах, приміром, маємо заводи із виробництва молочної продукції всеукраїнського рівня. А в Уманському – завод, що виготовляє агротехніку. Це якраз те, про що ми говорили із послом. Тобто пропозицій маємо більш, аніж удосталь".

Сторони домовилися, що від кожної підготують конкретні пропозиції. А потому організують зустріч зацікавлених підприємців – від Черкащини та Киргизької Республіки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version