НовиниКиргизстан зацікавився Черкащиною

Киргизстан зацікавився Черкащиною

-

- Advertisment -

Киргизька Республіка хоче створювати спільні підприємства та співпрацювати в аграрному секторі із Черкащиною, повідомили vikka.ua у прес-службі Черкаської ОДА.

Черкащина вже має експортно-імпортні стосунки з цією державою –  переважно легка та деревообробна промисловость.

"Наша країна, як і ваша область, аграрна. Але нам бракує технологій. Хотіли б у цьому контексті обмінюватися досвідом із Черкащиною. Також ми готові створювати спільні підприємства. Нас цікавить м’ясо-молочне виробництво. Є потреба в сирах. Загалом ми отримуємо багато російської продукції, але маємо, з чим зрівняти. Хотіли б виробляти свою – за українськими технологіями", – зазначив посол Киргизької Республіки в Україні Улукбек Чиналієв.

А ще киргизів зацікавили поставки гранульованих добрив. На такі запити голова Черкаської ОДА відповів: області є, що запропонувати Киргизькій Республіці.

"Багато підприємств Черкащини залюбки розширюватимуть свої ринки збуту та готові співпрацювати з новими партнерами, – каже Юрій Ткаченко. – Ми маємо добре розвинуте і рослинництво, і тваринництво. В області будують нові овочесховища. У Золотоніському, Звенигородському та Канівському районах, приміром, маємо заводи із виробництва молочної продукції всеукраїнського рівня. А в Уманському – завод, що виготовляє агротехніку. Це якраз те, про що ми говорили із послом. Тобто пропозицій маємо більш, аніж удосталь".

Сторони домовилися, що від кожної підготують конкретні пропозиції. А потому організують зустріч зацікавлених підприємців – від Черкащини та Киргизької Республіки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x