НовиниЧеркащинаКількість викликів «швидкої» на Черкащині зросла майже на половину

Кількість викликів «швидкої» на Черкащині зросла майже на половину

-

- Advertisment -

У Черкаській області третина бригад екстреної медичної допомоги працює з ковідними викликами. Через складнішу поведінку цьогорічного штаму медики критично завантажені. Про це розповів директор Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун. Інформує власний кореспондент vikka.ua.

Кількість викликів «швидкої допомоги» на Черкащині зросла на 40-45%, якщо порівнювати ситуацію з нековідним періодом.

«За 4 дні на виклики, пов’язані з коронавірусом, бригади виїжджали більше 1100 разів по області. Тобто, це більше тисячі виїздів, коли бригада працює у захисних костюмах, потрібно оглянути людину, оцінити стан, ухвалити рішення про необхідність госпіталізації. Після кожного виклику бригада йде на обробку, яка триває 1-1,5 години. Тому бригади дуже завантажені», – розповідає Ігор Фесун.

Фесун Скічко

Також Ігор Фесун пояснює, що у цю хвилю коронавірусу, порівняно з попередньою, ще більше пацієнтів у важкому стані. Побільшало киснезалежних пацієнтів.

«Кількість «критичних» і «тяжких» дуже велика. Пацієнти помолодшали, з’явилися виклики до дітей, з’явилися випадки серед вагітних (а це взагалі катастрофа). Всі, кого ми госпіталізуємо – киснезалежні. Можливі ускладнення вже на третю добу, а не на пяту-сьому. При цьому стан погіршується буквально за 2-3 години. Спочатку у людини сатурація 95-97, все нормально, через кілька годин отримуємо повторний виклик: задихається. Приїжджаємо, сатурація 70%», – говорить Ігор Фесун.

Довідково: за останню добу в області виявлено 718 нових випадків. 134 особи госпіталізовано, 12 людей померли.  Рівень завантаженості ковідних ліжок – 3 %. У м. Черкаси – 73 %.

Як повідомляла раніше vikka.ua, Черкащина з понеділка може опинитися у «червоній» зоні

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x