додому Новини Черкащина Кількість нововиявлених ВІЛ-інфікованих у Черкаській області зросла на третину

Кількість нововиявлених ВІЛ-інфікованих у Черкаській області зросла на третину

0
Кількість нових випадків виявлення ВІЛ-інфекції на Черкащині зросла на третину. Про це повідомляє БО “100% життя Черкаси”.
За останні три місяці роботи проєкту HealthLink в Черкаській області у 36 осіб вперше виявлено діагноз ВІЛ-інфекція. Це на третину більше випадків порівняно з попереднім періодом.
Така тенденція спостерігається з початку повномасштабної війни в Україні. За попередній квартал вперше було виявлено 24 особи з ВІЛ, нині ж кількість виявлень сягнула 36 осіб.
“Ми пов’язуємо ріст виявлень з великою кількістю вимушених переселенців на Черкащині. Зараз більше людей тестується. Також з усіма, хто звертається до нашої організації, ми проводимо превентивну роботу та запрошуємо на безкоштовне тестування. Люди могли роками жити з ВІЛ, але дізнатися про інфекцію лише зараз”, – пояснює координаторка проєкту Олександра Кравченко.
Інфікування ВІЛ на початковій стадії протікає безсимптомно. Єдиний спосіб дізнатися про наявність інфекції в організмі – зробити тест. Зараз це зручно і доступно будь-кому різними способами: у сімейного лікаря, швидко і без черги у соціального працівника, карта пунктів тестування тут.
Ранні стадії ВІЛ-інфекції наразі піддаються пожиттєвій підтримувальній терапії, вона безкоштовна для всіх українців.
Читайте також: американські лікарі співпрацюватимуть із черкаськими медзакладами

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version