додому Новини Черкащина Кількість «ковідних» лікарень на Черкащині скоротили

Кількість «ковідних» лікарень на Черкащині скоротили

0
коронавірус
radiopershe.com

На Черкащині із 23 до 8 зменшили кількість лікарень «першої хвилі», визначених для прийому пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

Про це на брифінгу в ОДА повідомила заступниця очільника Черкащини Лариса Кошова.

Таке рішення було зумовлене тим, що нині область у зеленій карантинній зоні та має невисокі показники захворюваності.

Нині лікарні, які раніше приймали хворих з Covid-19, працюють у звичному штатному режимі. Загалом у діючих 8 «ковідних» медзакладах розгорнуті 1 336 ліжок.

«За останню добу в області захворіли 25 осіб, на стаціонарі лікуються 68 осіб, ліжка завантажені на 5%, – каже Лариса Кошова. – Загалом спостерігаємо зниження рівня захворюваності. Зараз також проводимо активну вакцинальну кампанію. Щеплення проводять 25 мобільних бригада у 98 пунктах щеплення та в 7 центрах масової вакцинації населення».

Перший центр на Черкащині запрацював 12 червня. Загалом отримали першу дозу вакцини 91,5 тис. осіб, повністю ж завершили імунізацію 32,3 тис.

«Усі останні спалахи інфекційних захворювань в Україні, і це стосується не лише коронавірусу, були зумовлені недостатнім рівнем вакцинації населення, – зазначила заступниця голови ОДА. – Дифтерія, поліомієліт, кір. Вакцинація потрібна кожному свідомому громадянину, який піклується про здоров’я своїх близьких».

YouTube video player

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу вакцинувалися майже три тисячі черкащан.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version