НовиниЧеркащинаКиївська прокуратура та СБУ проводять обшуки на золотоніському підприємстві

Київська прокуратура та СБУ проводять обшуки на золотоніському підприємстві

-

- Advertisment -

Напередодні вранці в центральному офісі та на підприємствах "Златодар" у місті Золотоноша, та "Хлібна база № 85" на Харківщині, слідчі прокуратури м. Києва разом із співробітниками СБУ почали проводити перевірки. Про це на сторінці у Facebook повідомив голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

Перевіряльники проводять на підставі рішення Печерського суду про виїмку документів щодо переміщення зерна держрезерву з Харківської до Черкаської області. Головна причина цього полягає у знищенні Держрезервом корупційних схем напрацьованих роками на ДП "Хлібна база № 85".

Вадим Мосійчук зазначив, що за підтримки Мінекономіки та безпосередньо замісника міністра Юрія Бровченка, прокуратура Києва активізувалася для "всебічного" та "незаангажованого" розслідування. Також Міністр Мінекономрозвитку Степан Кубів підписав рішення про одночасну позапланову перевірку Держрезерву ще стосовно охорони держтаємниці за результатами перевірки СБУ.

"Дане кримінальне провадження було порушено по факту ймовірного закладення до державного резерву неякісного литовського дизельного палива. Проте закупівля не відбулася, шкоди державним інтересам не завдано і жодних державних коштів не було використано. Враховуючи безперспективність даної справи слідчі Генпрокуратури України у рамках кримінального провадження розпочинають розслідувати факти щодо можливого псування службовими особами Держрезерву дизельного пального у кількості 18 тис. тонн, яке закладено у 2015 році ТОВ "ВОГ АЕРО ДЖЕТ" на дострокове зберігання до держрезерву", − повідомив Вадим Мосійчук.

Він також зауважив, що якість дизпалива була перевірена за всіма показниками та у повному обсязі відповідала вимогам ДСТУ 4840:2007 "Паливо дизельне підвищеної якості". Жодних об’єктивних даних про вчинення кримінального правопорушення не було встановлено. Однак, у рамках даного провадження почали розслідувати факти по переміщенню зерна держрезерву з підприємства "Хлібна база № 85" до "Златодар".

"Слідчі вимагають матеріали по зерну, хоча не мають підстав відношення даних матеріалів до кримінальної справи по пальному", − зазначив голова Держрезерву.

Вадим Мосійчук повідомив, що задля об’єктивності та неупередженості Держрезерв звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, групи народних депутатів та Кабінету Міністрів України з проханням втрутитися в ситуацію та взяти під особистий контроль дане кримінальне впровадження для недопущення порушення норм чинного законодавства.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині СБУ затримала на хабарі патрульного.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x