додому Новини Київ починає сплачувати данину Донбасу – Сиротюк

Київ починає сплачувати данину Донбасу – Сиротюк

0

Популістським і нелогічним рішенням називають у парламенті ініціативу уряду щодо списання боргів підприємцям Донбасу. Якщо вже пробачати борги, то в усіх регіонах, кажуть депутати. Так вони відреагували на те, що голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус повідомив, що платники податків з Донецької і Луганської областей у зв'язку з військовою ситуацією в регіонах можуть подати заявку на списання безнадійного податкового боргу без штрафних санкцій.

Рішення уряду було би логічним, якби воно стосувалося не лише Донецької та Луганської областей, а всіх дрібних та середніх підприємців, які потрапили у скруту, заявляє депутат від "Свободи", Уповноважений у Черкаській області Юрій Сиротюк. Крім того, логічним було би, щоб уряд так само лояльно поставився і до громадян, що брали валютні кредити, а тепер через зниження вартості гривні не мають змоги їх сплачувати, додає він у коментарі Радіо Свобода.

–  "Київ платить данину. Тільки колись Київ сплачував данину Хазарському каганату, а тепер починає сплачувати данину Донбасу. Бо я був у Луганску і бачив, що пішла банда Стрєлкова, а повернулася банда регіоналів. Якщо Яценюк каже, що немає грошей на вчителів, на військових, то це виглядає дуже популістською ініціативою. Якщо вибачати борги, то вибачати усім, не залежно від того живе людина у Луганській чи Донецькій області. На жаль, Донецьк і Луганськ досить багато років мали привілеї, – зазначив Сиротюк.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version