НовиниЧеркасиКерівники Черкас зустрілися з представниками іноземної організації

Керівники Черкас зустрілися з представниками іноземної організації

-

- Advertisment -

Міський голова Анатолій Бондаренко разом із заступниками Мариною Гаркавою і Павлом Валенчуком провели робочу зустріч із представниками неприбуткових організацій Welthungerhilfe, Concern Worldwide, CESVI. Вони завітали до Черкас, аби обговорити гуманітарну ситуацію та потреби внутрішньопереміщених осіб, які зараз перебувають у нашій області, інформує сайт Черкаської міської ради.


«У Черкасах наразі тільки офіційно зареєстрованих переселенців налічується більше 20 тисяч, насправді ж їх набагато більше – близько 50 тисяч. Усім ми намагаємося максимально допомагати, чим можемо. Ми хочемо, щоб людям, які втратили свої домівки, було у нашому місті якомога комфортніше», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.
Він зауважив, що наше місто активно співпрацює з іноземними та міжнародними організаціями, які вирішили підтримати Україну у важкі часи. Зокрема, гуманітарну допомогу надають Черкасам міста-побратими з інших країн, «Червоний хрест», ООН, ЮНІСЕФ, американський БФ «Нова Україна» та ін.


«Ми працюємо абсолютно прозоро. Усю допомогу, яка надходить, ми приймаємо, реєструємо і обліковуємо. Можна чітко прослідкувати, яка людина що саме отримала від тієї чи іншої організації», – розповів Анатолій Бондаренко.

Перед цим іноземні гості – Андреа Б`янкі (Італія) і Пітер Робертс (Британія) відвідали місця, у яких у нашому місті здійснюється взаємодія із внутрішньопереміщеними особами. Вони зазначили, що вражені тим високим рівнем, на якому у Черкасах усе організовано.«Ми працювали в інших країнах: Сирії, Пакистані, Африці, і були вражені тим, наскільки ефективно і системно працює тут місцева влада», –  зауважив Пітер Робертс.

Представники організацій Welthungerhilfe, Concern Worldwide, CESVI поцікавилися потребами, які наразі є у переселенців, які перебувають у Черкасах.

«Нам потрібні товари групи «гігієна», «медицина», літній одяг, постіль, посуд. Ми хотіли б, щоб нам спрямовували саме ту допомогу, яка дійсно необхідна», – наголосила Марина Гаркава, заступниця міського голови, яка курує у Черкасах роботу Гуманітарного центру.

Представники міжнародних волонтерських організацій висловили свою готовність допомогти і попросили міську владу надавати їм актуальні списки потреб.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x