НовиниЧеркасиКерівники Черкас зустрілися з представниками іноземної організації

Керівники Черкас зустрілися з представниками іноземної організації

-

- Advertisment -

Міський голова Анатолій Бондаренко разом із заступниками Мариною Гаркавою і Павлом Валенчуком провели робочу зустріч із представниками неприбуткових організацій Welthungerhilfe, Concern Worldwide, CESVI. Вони завітали до Черкас, аби обговорити гуманітарну ситуацію та потреби внутрішньопереміщених осіб, які зараз перебувають у нашій області, інформує сайт Черкаської міської ради.


«У Черкасах наразі тільки офіційно зареєстрованих переселенців налічується більше 20 тисяч, насправді ж їх набагато більше – близько 50 тисяч. Усім ми намагаємося максимально допомагати, чим можемо. Ми хочемо, щоб людям, які втратили свої домівки, було у нашому місті якомога комфортніше», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.
Він зауважив, що наше місто активно співпрацює з іноземними та міжнародними організаціями, які вирішили підтримати Україну у важкі часи. Зокрема, гуманітарну допомогу надають Черкасам міста-побратими з інших країн, «Червоний хрест», ООН, ЮНІСЕФ, американський БФ «Нова Україна» та ін.


«Ми працюємо абсолютно прозоро. Усю допомогу, яка надходить, ми приймаємо, реєструємо і обліковуємо. Можна чітко прослідкувати, яка людина що саме отримала від тієї чи іншої організації», – розповів Анатолій Бондаренко.

Перед цим іноземні гості – Андреа Б`янкі (Італія) і Пітер Робертс (Британія) відвідали місця, у яких у нашому місті здійснюється взаємодія із внутрішньопереміщеними особами. Вони зазначили, що вражені тим високим рівнем, на якому у Черкасах усе організовано.«Ми працювали в інших країнах: Сирії, Пакистані, Африці, і були вражені тим, наскільки ефективно і системно працює тут місцева влада», –  зауважив Пітер Робертс.

Представники організацій Welthungerhilfe, Concern Worldwide, CESVI поцікавилися потребами, які наразі є у переселенців, які перебувають у Черкасах.

«Нам потрібні товари групи «гігієна», «медицина», літній одяг, постіль, посуд. Ми хотіли б, щоб нам спрямовували саме ту допомогу, яка дійсно необхідна», – наголосила Марина Гаркава, заступниця міського голови, яка курує у Черкасах роботу Гуманітарного центру.

Представники міжнародних волонтерських організацій висловили свою готовність допомогти і попросили міську владу надавати їм актуальні списки потреб.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкас, Драбова і Чорнобая задекларував 659 тис грн зарплати

659 628 гривень зарплати задекларував народний депутат, обраний від 195-го виборчого округу, Олег Арсенюк. Крім зарплати, в декларації за...

В Умані прощатимуться з полеглим воїном

Уманська громада прощатиметься з полеглим воїном-захисником, навідником-оператором Вʼячеславом Березою, народженим у 1977 році. Про це повідомляє міська голова Умані...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x