НовиниКерівництво "Черкасиобленерго" підозрюють у мільйонних махінаціях

Керівництво "Черкасиобленерго" підозрюють у мільйонних махінаціях

-

- Advertisment -

Керівництво "Черкасиобленерго" підозрюють у мільйонних махінаціях. Зокрема, правоохоронці довели причетність до розтрати коштів в.о. Голови правління регіонального обленерго у Черкаській області. Посадовцю повідомлено про підозру. Про це повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Гроші виводились у тіньовий сектор економіки через сумнівні фірми. Посадовці АК "Харківобленерго" та ПАТ "Черкасиобленерго" заздалегідь укладали договори про виконання певних обов'язків з фіктивними товариствами. Трьом фігурантам повідомлено про підозру за кількома статтями.

Оперативники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції встановили, що у 2015 році посадовці АК "Харківобленерго" (65% акцій належить державі) уклали договори фінансової допомоги з підрозділами обленерго Запорізької та Черкаської областей. До речі, керівництво компанії не мало право укладати такі договори без попереднього погодження з наглядовою радою та членами правління.

У зв'язку з тим, що останні не виконали договірні обов'язки, посадовці акціонерної компанії уклали з товариством договір доручення на витребування боргових обов'язків. Через кілька днів, кошти повернулись, але не на рахунки Харківобленерго, а на рахунки товариства. В подальшому державні кошти виводили через підконтрольні їм фірми. Всі товариства, в тому числі і те, що займалось витребування боргу, – фіктивні.

Сума привласнених коштів становить понад 100 мільйонів гривень.

У минулому році слідчі ГСУ Нацполіції повідомили заступникові Голови правління – виконавчому директору АК "Харківобленерго" про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 5 ст. 191 (Розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Суд обрав заступникові Голові правління акціонерної компанії міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 957,6 тисяч гривень застави, яку вніс посадовець.

Окрім того, оперативники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції провели 31 санкціонований обшук на підприємствах та у осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення. В ході аналізу вилученої документації та проведення ряду процесуальних дій, поліцейські довели причетність ще двох посадовців до розтрати бюджетних коштів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкасиобленерго" очолив новий керівник.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Уманщині не розминулися “Джип” та скутер 

Внаслідок аварії на дорозі травми отримав 70-річний водій скутера. Постраждалого госпіталізували. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ДТП на...

На Уманщині лунатимуть звуки вибухів

Сьогодні, 24 травня 2024 року, орієнтовно о 09:30 на Уманщині можуть бути чутні звуки вибухів. Про це повідомляє міська...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x