НовиниКатолицьке Різдво в Україні: нардепи пропонують зробити ще один...

Католицьке Різдво в Україні: нардепи пропонують зробити ще один вихідний

-

- Advertisment -

В Україні народні депутати пропонують Католицьке Різдво, 25 грудня, зробити вихідним днем. Відповідний законопроект "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів" №5496 зареєструвала в парламенті 6 грудня група із 23 депутатів, повідомляє, повідомляє "interfax-Україна".

"На сьогодні в Україні нараховується близько 11 тис. релігійних католицьких і протестантських громад, що складає біля 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за григоріанським календарем, тобто 25 грудня. Враховуючи зазначене, необхідно забезпечити права значної частини населення України на святкування Різдва того дня, який відповідає їх релігійним та світоглядним переконанням, і долучити цей день до числа офіційних святкових днів України", – йдеться в пояснювальній записці до документа.

На думку авторів законопроекту, визнання 25 грудня офіційним святковим днем сприятиме об'єднанню та кращому порозумінню між християнськими релігійними громадами і в межах, і за межами України, а також оптимізації святкування Різдва Христового та Нового року.

Як відомо, в Україні офіційний святковий день 7 січня – Різдво за юліанським календарем, яким користується православна і греко-католицька церкви.

Кабінет Міністрів встановив перенесення робочих днів у 2017 році з 8 травня на 13 травня і з 25 серпня на 19 серпня, а вихідними на новорічні свята залишив дні з 31 грудня по 2 січня, з 7 по 9 січня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах під час відкриття головної ялинки пригощатимуть напоєм часів Київської Русі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Медику з Монастирища надали квартиру

У п’ятницю, 31 травня, медик Тимур Кучер отримав житло для своєї родини. Про це повідомляє Монастирищенська міська рада. Тимур Кучер...

У Черкасах пройшли змагання з шахів «Кубок міського голови»

93 шахісти віком від 7 до 18 років демонстрували свою майстерність та ерудицію на змаганнях «Кубок міського голови». Повідомляє...

Цікаве:

Топер для дивана: вибираємо правильно

Топер – це тонкий матрац без пружин, який здатний...

Зливи, грози, спека: якими будуть останні дні весни на Черкащині

Фінішує весна 2024. Надмірні дощі березня та квітня вилили...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x