додому Новини Катають, фотографують та піклуються. Як модні гаджети покращують життя черкащан

Катають, фотографують та піклуються. Як модні гаджети покращують життя черкащан

0

Переміщатися, знімати, слідкувати за будинком – все це можна робити зовсім по-новому. Нанотехнологічні диковинки, які раніше черкащани могли побачити хіба що у фантастичних фільмах про майбутнє, наразі швидко входять у життя містян. Про головні технологічні новинки, що розважають та спрощують життя містян, дізнавався сайт vikka.ua.

Транспорт майбутнього та розвага в одному гаджеті. Цього літа яскравими новинками для Черкас стали гіроборди та гіроскутери, або сигвеї. Це екологічний вид транспорту, легкий в керуванні та без обмежень у віці. У місті є три локації, де можна взяти в оренду такі транспортні засоби. За 10 хвилин катання на гіроборді доведеться заплатити 25 гривень, а на гіроскутері – 30 гривень. Щоб стати власником гіроборда, треба викласти щонайменше 6,4 тисячі гривень, тоді як гіроскутери коштують від 15 тисяч гривень.

До речі, їх можна переносити у руках. Вони важать у середньому 10 та 15 кілограмів відповідно.

"Навчитися кататися дуже легко. Це справа декількох хвилин. При чому гіроскутери в управлінні простіші, ніж гіроборди. Головне – освоїти ази: вперед, назад та поворот.  А робити поворот на великій швидкості – це вже справа професіоналізму. Рівновагу транспорт утримує сам. Треба просто рівно стати", – пояснює співвласник бізнесу по наданню гіробордів в оренду Сергій Чміль.

Сергій каже, що головне – прямо тримати тіло, а рівновагу сигвей утримає сам

На своєму гіроборді хлопець їздить на роботу. По наших дорогах це робити не так вже і зручно. Але якщо уважно об’їжджати ями, то вдається перетворити маршрут на приємну прогулянку.

Його напарник Костянтин Козлов радіє, що інтерес до новинок зростає. І не тільки серед молоді. "Днями у нас на гіроборд встала жінка. Їй за 50 років. За 2 хвилини вона вже вправно поїхала сама", – розповідає він.   

За словами власника сигвей-бізнесу, його транспорт не споживає багато енергії. "На 25 км пробігу заряджається втричі довше, ніж звичайний мобільний телефон. І електроенергії споживає небагато", – пояснює він.

Гаджети мають не тільки переваги у використанні. Наприклад, залишити його на вулиці без нагляду – означає "подарувати" новинку черговому крадію. Щоб перетнути бордюри, водієві гіроборда треба брати його в руки. До того ж кататися на сигвеї можна лише на тротуарі, бо він не є транспортним засобом.

Також у Черкасах стає популярним прилад для аерозйомки – квадрокоптер, він же дрон. Це безпілотний літальний апарат, що керується дистанційно. За його допомогою можна знімати будь-яку місцевість, спортивні змагання, інші масові заходи тощо.

Коштує такий прилад у середньому близько 10 тисяч гривень.

Фото modelistam.com.ua

Cеред власників новинки для зйомок – черкаський блогер Євген Артеменко. Взимку він купив собі квадрокоптер  і з того часу жодного разу не пожалкував. "Відкривається зовсім новий світ фотозйомок. Використовувати можна по-різному: чи то фотографувати захід сонця на Дніпрі, чи панорами, людей. До того ж це може собі дозволити будь-який аматор. Найдешевший прилад можна купити за 15 доларів", – каже черкащанин.

За його словами, у деяких країнах такі прилади використовують з певними обмеженнями у вазі та інших параметрах. В Україні особливих правил користування дроном поки що немає. Тим не менш, блогер радить новачкам не піднімати квадрокоптер у повітря при вітрі, сильнішому за 3-4 м/с. Невпевненим користувачам треба бути вкрай обережним при використанні приладу над натовпом людей. Він може на них впасти та поранити. А заради збереження цілісності самого дрона його краще не піднімати дуже високо у приміщенні.

"Це дуже цікава річ, за допомогою якої не тільки можна зробити класні фото, а й на практиці випробувати свої знання з фізики", – ділиться досвідом Євген Артеменко.

Сучасні технологічні новинки не тільки можуть катати та знімати, вони ще й стукають у двері містян. Звісно, у переносному значенні. Черкащани можуть придбати сучасну систему, яка здатна перетворити оселю на "розумний дім". Це кілька датчиків, за допомогою яких власник житла має можливість дистанційно в режимі онлайн відстежувати зміни мікроклімату приміщення, регулювати систему безпеки і охорони, керувати світлом тощо. Ці прилади здатні сповіщати на смартфон про рухи у квартирі або будинку під час відсутності господаря. Також вони "вміють" взаємодіяти з іншими пристроями "розумного будинку", наприклад, з кондиціонером або лампами освітлення. Коштують такі прилади від 1,4 тисячі гривень.

Фото youtube.com

Поціновувачам активного способу життя не треба пояснювати, що таке фітнес-браслет. Для тих, хто тільки планує долучитися до занять спортом, варто знати про пристрій, який простежить за пройденою відстанню, допоможе проаналізувати сон і ненав'язливо розбудить власника у потрібний момент. У таких браслетів є також функції сповіщень про вхідний дзвінок і повідомлення у соціальних мережах.

"Цей прилад показує фази сну, коли і скільки часу тривав швидкий, а коли і скільки – глибокий сон і навіть розуміє, коли людина не спить, а ходить уночі. Також "вміє" вимірювати кроки, має будильник, годинник, вібрує, коли надходить дзвінок на телефон тощо", – розповідає власник фітнес-браслета черкащанин Юрій Бурко.

Найбільш бюджетний варіант браслета-помічника вартує 360 гривень. У залежності від виробника та функцій ціна таких пристроїв може сягати декількох тисяч гривень.

Гаджети для розваг, оселі, здоров’я і навіть для домашніх улюбленців. Останній, до речі, розробили українці. Це має, якщо не спонукати черкащан купити його, то хоча б дізнатися про особливості винаходу. Так, український гаджет Petcube отримав $2,6 млн інвестицій для розвитку дистрибуції у світі та подальшої розробки продукту. Petcube став першим продуктом, що дозволяє власникам домашніх тварин спостерігати за своїми улюбленцями, гратися та спілкуватися з ними на відстані за допомогою смартфону.

Це невеликий алюмінієвий куб, вагою в 589 грамів, в який вбудовані ширококутна камера, динамік, мікрофон і лазерна указка. Це такий собі розважальний комплекс для домашнього вихованця і одночасно камера відеоспостереження за ним. Гаджет підключається до смартфону за допомогою Wi – Fi. Наразі такий прилад можна придбати за 6 тисяч гривень.

  

Фото lovelylife.in.ua

Як повідомляв сайт vikka.ua, до "Черкаси ІТ кластера" приєдналася ще одна черкаська IT компанія.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version