НовиниСпортКардіотренажери: види, переваги тренувань, користь

Кардіотренажери: види, переваги тренувань, користь

-

- Advertisment -

Спортивне обладнання, що дозволяє імітувати рухи людини при бігу, ходьбі, веслуванні, користується найбільшим попитом у шанувальників активного способу життя. Тренування на кардіотренажерах сприяють зниженню ваги, зміцненню організму, розвитку витривалості. Серед популярних варіантів – ndash; велотренажер, орбітрек >, бігові доріжки.

Бігова доріжка – оптимальне рішення для тих, хто прагне схуднути. Пересуватися на полотні тренажера можна з різною швидкістю – як у форматі бігу, так і ходьби. Регулярні тренування сприяють спалюванню великої кількості калорій та витрат енергії, завдяки чому прискорюється метаболізм і відбувається ефективне зниження ваги.

Велотренажери – улюблений вид тренажерів велосипедистів. Заняття на такому устаткуванні дозволяють інтенсивно прокачувати м’язову масу та нарощувати м’язи нижньої частини тіла. Тренування на велотренажері допоможуть позбутися зайвих кілограм, розвинути витривалість, зміцнити різні системи організму, в першу чергу – ndash; серцево-судинну та дихальну.

Орбітрек – універсальне рішення для комплексного опрацювання всіх груп м’язів. Тренування використовують мускулатуру рук, спини, плечового пояса, преса, сідниць, ніг. Заняття на постійній основі допоможуть розвинути витривалість, підвищити чинність, удосконалити координацію рухів, скинути вагу, зміцнити серце, судини, органи дихання, опорно-руховий апарат.

Як робити правильно

Незалежно від того, який з кардіотренажерів ви вибрали як основне обладнання для занять, тренуватися на ньому слід із суворим дотриманням норм і правил:

  • ретельно контролюйте серцевий ритм та інші фізіологічні показники – сучасні кардіотренажери оснащені цифровими датчиками, які допомагають здійснювати контроль кожну мить;

  • визначте свої цілі та підберіть оптимальний формат тренувань, наприклад, для зміцнення м’язів підійдуть інтенсивні та нетривалі за часом серії вправ, а для позбавлення від зайвих кілограм – тривалі, але менш інтенсивні тренування;

  • не зловживайте питом під час тренування.

Окрім цього, слід ознайомитися з правильною технікою виконання вправ. На біговій доріжці відштовхуються від полотна носком, руки при цьому здійснюють рухи, що відштовхують, допомагають бігу. При заняттях на еліпсоїді слідкуйте за положенням рук і стегон. вони мають бути розташовані паралельно. Сидячи на велотренажері, стежте за спиною – вона має бути розташована вертикально, допускається лише невеликий прогин.

Регулярні тренування допоможуть зміцнити тіло, підтримувати його в привабливій формі. При дотриманні режиму тренувань будуть помітні й суттєві зміни у сфері здоров’я. Якщо ви вперше плануєте тренуватися – зверніться за допомогою до професійного тренера, який допоможе визначити оптимальний режим занять і підібрати тренажер, що найбільш відповідає поставленим вами цілям.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x