НовиниЧеркасиКарась просить перевірити Черкаську медакадемію на спроможність підготовки інтернів

Карась просить перевірити Черкаську медакадемію на спроможність підготовки інтернів

-

- Advertisment -

Перевірити акредитаційні можливості Черкаської медакадемії проводити підготовку лікарів-інтернів, у тому числі за спеціальністю «Хірург». З такою пропозицією виступив під час пленарного засідання депутат міськради Павло Карась.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Зокрема, він наголосив, що до нього почали надходити багато скарг та запитань стосовно доцільності нещодавно оприлюдненого рішення про відкриття інтернатури по підготовці лікарів-хірургів у Черкаській медакадемії. Нагадаємо, про це під час брифінгу заявив очільник області Олександр Скічко.

Тому він вирішив створити депутатський запит до Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, щоб відповідний структурний підрозділ провів перевірку закладу на його спроможність готувати медиків вищого класу.

«Цей навчальний заклад за всю свою історію був закладом підготовки середнього медичного персоналу, з чим блискуче справлявся. На сьогодні, незважаючи на зміну назви, база закладу змінилася мало. Відсутні відповідні спеціалізовані школи, кафедри, лабораторії для простої підготовки лікаря, не говорячи про спеціалізовану підготовку. Ми, лікарі, чітко усвідомлюємо небезпеку підготовки інтернів у місті Черкаси для здоров’я їхніх майбутніх пацієнтів», – зачитав звернення Павло Карась.

Відтак, він попросив провести об’єктивну перевірку акредитаційних можливостей Черкаської медичної академії вести підготовку лікарів-інтернів, у тому числі і за спеціальністю «Хірургія». Про результати перевірки він попросив повідомити Черкаську міську раду.

За відповідне депутатське звернення проголосували 36 обранців. Рішення було прийнято.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаській лікарні хочуть облаштувати вертолітний майданчик.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x