НовиниЧеркащинаКарантин у Черкасах: супермаркети піднімають ціни на продукти

Карантин у Черкасах: супермаркети піднімають ціни на продукти

-

- Advertisment -

Вартість продуктів, які входять до "борщового набору", подекуди збільшилась на 128%. Зросла ціна і на соціальні категорії продуктів харчування та товари першої необхідності.

Про таке попередила покупців одна з найбільших мереж супермаркетів, які діють, зокрема й у Черкасах і області, пише "Економічна правда". 

Так, рітейлер повідомляє, що в магазинах мережі продукти "борщового набору" (картопля, капуста, цибуля та морква) подорожчали на 35-128%, цукор – на 8%, макаронні вироби – на 9,5%, крупи – на 11%, гречка – на 51%, борошно – на 5%, яйця – на 6%.

Своє рішення пояснює стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників для усіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі, пов’язане з карантинними заходами, які діють нині в Україні. Зокрема із забороною на велику кількість працівників в одному приміщенні та транспортними обмеженнями.

Тим часом, економічний експерт Олексій Дорошенко пояснив: говорити про дефіцит продовольчих товарів у країні точно не варто. Адже Україна повністю забезпечує себе головними продуктами та кожного року збільшує експорт продукції агросектору майже по кожній культурі або продукту. Однак на українському ринку шалений попит на продукти, який спостерігається нині, буде спадати. Так уже сталось у тих країнах, де поширилась епідемія коронавірусу.

"Головне питання виникає щодо цін. Так, за останній тиждень на 7% зросла світова ціна зернових, що дасть додаткові надходження до бюджету та валютну виручку, але й відповідно збільшить цінники на хліб, борошно й макарони. А тут ще послаблення національної валюти накладається, – пише експерт. – Зараз збулася мрія всіх аграріїв та торгівлі: люди понесли свої гроші та роблять запаси… Але вже цього тижня це може закінчитися, оскільки більшість громадян вже зробила великі запаси і витратила на це майже всі наявні гроші. Нікому не зрозуміло, коли закінчиться карантин і люди почнуть працювати".

Тому Дорошенко попереджує: усі наявні негативні фактори можуть дати поступове зростання вартості всіх, як вітчизняних, так й імпортних продуктів на 2-5%. Але не більше, якщо не будуть з'являтися нові причини.

"Тому заяви деяких представників бізнесу про "зростання всього" є неприкритим мародерством по відношенню до нас всіх", – 

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, попри карантин, у храмах Черкас і надалі проводять служби.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x