НовиниКанівські лісівники зібрали 2 тонни жолудів

Канівські лісівники зібрали 2 тонни жолудів

-

- Advertisment -

Працівники Канівського лісгоспу заготовили цього року 1300 кг жолудів дуба звичайного і 700 кг дуба червоного заготовили цього року. Також зібрали 348 кг насіння горіха чорного і поповнили запаси насіння липи та акації. Про це інформують у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

– Тепер жолуді дуба звичайного, або ж черешчатого, висіють в короби. А навесні вже матимуть сіянці, – розповідає інженер лісових культур підприємства Інна Жила. – Раніше для зимового зберігання жолуді закладали у спеціальні ями. Після такої перезимівлі їх діставали навесні та сіяли в розсадник. Однак нині, від такої практики стали все частіше відмовлятися. У коробах жолуді перебувають у більш природних для них умовах.

За словами лісівників, цьогорічна врожайність дуба червоного була як завжди високою, на відміну від дуба звичайного. Тому насіння дуба червоного, горіха чорного, липи та акації навесні висіють на розсаднику. Отримані сіянці використовуватимуть для посадки та доповнення.

За словами директора Канівського лісгоспу Олександра Ігнатюка, головна заготівельна компанія ще попереду. У грудні розпочнуть заготівлю шишки. У планах підприємства зібрати 9 тонн.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Комунальники Черкас готують пляжі до літнього сезону

Комунальники активно працюють над відновленням та покращенням пляжів до літнього сезону. Про це повідомили у пресслужбі КП "Благоустрій". Вони відновлюють...

5 ветеранів з Черкащини залучать в громади майже 7 млн грн

5 ветеранських бізнесів з Черкащини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x