НовиниЧеркащинаКанівщина стає успішнішою завдяки підтримці місцевого бізнесу

Канівщина стає успішнішою завдяки підтримці місцевого бізнесу

-

- Advertisment -

Представники холдингу МХП та очільники місцевих об’єднаних громад зібралися за круглим столом у Каневі з метою обговорення досвіду співпраці і результатів спільної роботи, а також для окреслення планів на майбутнє.

Головним підприємством у Канівському районі Черкаської області є "Миронівська птахофабрика", яка входить до агрохолдингу МХП. Виробництво забезпечує людей роботою та активно сприяє розвитку соціальної інфраструктури.

Починаючи з 2007 року, коли на Канівщині почало функціонувати підприємство холдингу, було реалізовано вже не один спільний соціальний проект.

Директор ПрАТ "Миронівська птахофабрика" Ольга Форостяна розповідає, що на підприємстві для всіх працівників передбачений соціальний пакет, а значна частина коштів, відповідно до норм законодавства, відраховується у державний бюджет.

"Понад 70 мільйонів гривень надійшло до місцевого та районного бюджетів Канівського району. Питома вага податкових надходжень від птахофабрики, які за попередній рік перераховані в районний бюджет, склала 36,4% або понад 42 мільйони гривень", – пояснює Ольга.

Голова Ліплявської об'єднаної громади Сергій Геращенко розповідає, що левову частку надходжень до новоутвореної громади складають саме податки від птахофабрики та компанії "Урожай", яка також входить до Групи МХП. За рахунок цього наразі вже створили 4 відділи ОТГ: юридичний, земельний, економічний та бухгалтерію. Поки продовжується підбір кадріву ці структури.

"Саме завдяки робочим місцям,створеним підприємством,молодь залишається тут, у селі. Кошти, що надходять, дають нам змогу поступово розвивати медицину, освіту та культуру, а також дбати про пенсіонерів і нове покоління. Найближчим часом плануємо відремонтувати дитячий садочок, адже у громаді 70 дітей, а існуючий дитсадок розрахований лише на 35", – розповідає Сергій.

Всього на МХП працює 3 622 робітника. За 2017 рік підприємством виплачено понад 354мільйонигривень заробітної плати, а середньомісячна зарплатня склала 8 184 грн.

Після обговорення досягнень члени круглого столу перейшли до планів майбутньої співпраці:організація сільськогосподарських кооперативів і проведення природоохоронних заходів, які дозволять створити нові робочі місця.

"Наразі громада планує закупити техніку для робіт зі збереження довкілля, зокрема в районі є актуальним питання чистоти питної води. Ми розраховуємо на співфінансування проекту з МХП", – зазначає голова Степанецької ОТГ Павло Зоренко.

Одним із планів керівництва фабрики є створення пересувного соціального магазину для малозабезпечених верств населення та пенсіонерів, де вони зможуть купувати продукцію холдингу за мінімальною ціною.

Голова ГО "Рідна Черкащина" Микола Фесенко запропонував найближчим часом організувати подібний круглий стіл в одному з сіл Канівського району, щоб максимально наблизитися до громади.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на центральних телеканалах покажуть повну версію фільму про Канів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

У Черкасах вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Черкасах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x