НовиниЧеркащинаКам’янчани перетворюють Тясминський каньйон на туристичну "родзинку" (ФОТО, ВІДЕО)

Кам’янчани перетворюють Тясминський каньйон на туристичну "родзинку" (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Каньйон, що входить у символічні "Сім чудес Черкащини", цьогоріч може перевтілитися. Кам’янська громада виграла проект на його реконструкцію. Аби зробити Тясминський каньйон більш привабливим та зручним для туристів, на нього витратять понад сім мільйонів гривень. Як оновлюватимуть унікальну пам’ятку природи, дізнавалося Громадське телебачення: Черкаси.

Проект реконструкції Тясминського каньйону виграв у конкурсі програм з розвитку туризму, і фінансуватиметься за кошти Європейського Союзу. За 7,3 мільйона гривень тут мають створити три нові туристичні маршрути, а також розширити маршрут від Холодного Яру до каньйону. Зокрема, повинні облаштувати три джерела на території заповідника, пішохідні доріжки, оглядові майданчики, сходи, місця для купання та відпочинку.

"Від мосту з центру міста створимо човниковий маршрут протяжністю три кілометри. Розробимо три станції, які перевозитимуть туристів на човнах. Облаштуємо сходи до річки і автодорогу, якою туристи під’їжджатимуть автобусами", – розповідає голова Кам’янської ОТГ Володимир Тірон.

Окрім створення інфраструктури на самому каньйоні, в Кам’янці планують заснувати сезонні ярмарки та фестивалі, створити календар подій та екскурсійні маршрути для школярів і студентів. Також тут мають реконструювати старий готель. Кам’янці сподіваються, що за три роки заповідник відвідуватимуть 15 тисяч туристів.

"Якщо ми щоденно прийматимемо групу туристів, то можемо отримувати в бюджет до мільйона гривень за рік, і це не межа. Ми працюємо над тим, щоб розвинути кількість послуг і географію, залучивши Чигиринщину і Холодний Яр. У мене є думка, щоб туристи в Кам’янці поселялися в готелі, а звідси їздили автобусами в Умань чи Кропивницький", – пояснює Володимир Тірон.

Туристка Галина приїхала на Черкащину з Миколаєва. На її думку, тут варто зберегти природний ландшафт.

"Я б нічого не змінювала тут. Просто варто підтримувати чистоту і своєчасно вивозити сміття. Тут дуже легко дихати, тут чисте повітря. Ми зранку прокидаємося в готелі і чуємо, як співають птахи, в місті такого ніколи не чуємо. Ми милуємося річкою Тясмин, берегами, зеленню. На Черкащині є і гори, і ліси, і джерела – ніби всі частини України зібралися в єдине ціле", – каже Галина.

За даними Асоціації гостинності Черкащини, торік нашу область відвідало більше мільйона туристів. Це на третину більше, ніж у 2016-му. Завдяки цьому зросли надходження до обласного бюджету: до півмільйона гривень на рік. За словами голови Асоціації гостинності Черкащини Валентини Височин, цьогоріч найвідвідуванішими місцями в області стали тематичні села.

"Тематичні села – це новинка на Черкащині. Місця, де раніше й не ступала нога туриста, зараз приймають тисячі відвідувачів. Це Івківці із "Зернолендом", Головківка із "Академією картопляних наук" і Межиріччя із "Мамонтландією". Такі атракції є унікальними й інтерактивними, тобто живими. Там поєднується і активний відпочинок, і культурно-пізнавальний. У туризмі ми використовуємо історико-культурний потенціал Черкащини, але доречно було б використовувати і природний", – вважає Валентина Височин.

На Черкащині таким природним потенціалом, який варто розвивати, є Канівський заповідник і півострів Трахтемирів, каньйон у селі Буки, дендропарк "Софіївка" в Умані, Холодний Яр, Корсунь-Шевченківський історико-культурний заповідник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, рекордна кількість лебедів оселилася цього року на ставку Черкащини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x