НовиниЧеркащина"Йому пощастило": прокурор розповів про підозри черкаському меру

"Йому пощастило": прокурор розповів про підозри черкаському меру

-

- Advertisment -

Найближчим часом справи щодо незаконної діяльності черкаського мера Анатолія Бондаренка мають бути повністю розглянутими та закритими. Про це повідомив прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко, пише "Вичерпно".

Зазначимо, що восени минулого року Анатолію Бондаренку було вручено дві підозри, одна з них стосувалася проведення так званої "канівської сесії". Тоді прокуратура тричі клопотала про його відсторонення від виконання посадових обов’язків на час розслідування кримінальних проваджень і тричі Соснівський районний суд відхиляв ці клопотання.

"Усі справи по Бондаренку ми передали в НАБУ для подальшого розслідування. Тому на сьогодні я не знаю точно, коли завершиться розслідування. Фактично пан Бондаренко в частині кримінальних правопорушень, які ми йому інкримінуємо, являється суб’єктом, який підслідний НАБУ. Тому ми були вимушені передати справи. Думаю, що найближчим часом там вже має бути поставлена крапка", − повідомив прокурор.

Окрім проведення незаконної сесії щодо Анатолія Бондаренка відкривали кримінальне провадження про незаконне збагачення, що стосувалося незадекларованого автомобіля "Лексус", квартири, гаража і ще певних об’єктів, котрі не потрапили до декларації. І в цьому випадку, за словами прокурора, міському голові пощастило. Оскільки він опинився серед тих, , хто потрапив під рішення Конституційного суду про відміну відповідної статті Кримінального кодексу. Однак ця справа може завершитися новою підозрою по ст. 366-1 "Декларування недостовірної інформації" КК України, а саме: внесення фіктивних даних у декларацію, але то вже також прерогатива НАБУ.

Також Сергій Овчаренко повідомив, що звільнення прокурора Шелудякова, який вручав підозри міському голові ніяк не пов’язане зі справою Бондаренка.

"Це абсолютно не пов’язано. На сьогодні він уже близько місяця звільнений з адміністративної посади. Була планова перевірка роботи місцевої прокуратури, яка проводилася прокуратурою області, були зауваження до організації роботи, у зв’язку з чим було ініційовано питання про звільнення керівника з адміністративної посади", − зазначив обласний прокурор.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Нацкорпус" у Черкасах використовував проти правоохоронців невстановлену речовину.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Із Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді...

У черкаській школі відкрили меморіальні дошки 

У Черкаській загальноосвітній школі №4 відбулося відкриття меморіальних дошок на честь двох випускників цього навчального закладу. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x