НовиниЧеркащинаІз продавця в чиновники: за що призначили депутата на...

Із продавця в чиновники: за що призначили депутата на високу посаду в мерії

-

- Advertisment -

Призначений із 1 листопада заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Максим Шадловський не має необхідного для чиновницької посади досвіду роботи. Та, попри це, його призначення схвалює міський голова Анатолій Бондаренко. Виявляється, що посадові інструкції, які визначають вимоги знань і необхідного досвіду для займаної посади, мерові раптом стали не важливими. Можливо, тому, що це призначення – просто винагорода депутата за "правильне" голосування або неголосування ряду питань, які лобіював сам міський голова та його команда?

Згідно з пунктом 1.4 Посадової інструкції заступника директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, він повинен мати повну вищу освіту, стаж роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування та державній службі на керівних посадах не менше 3 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років.

Фактично ж Максим Шадловський із усього перерахованого має лише вищу педагогічну освіту, а досвіду роботи за фахом не має взагалі.

За даними сайту "Твій місцевий депутат", Максим Володимирович Шадловський має стаж роботи на посаді менеджера з продажу магазину професійної косметики для догляду за волоссям "Колорист". У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань він був зареєстрований фізичною особою-підприємцем з 2 червня 2016 по 28 вересня 2017 року.

Однак директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин у коментарі сайту vikka.ua переконує: Шадловський має досвід керівної роботи, хоч і не в органах державної влади.

"Він працював і в приватному секторі і в бізнесі керівником. Відповідно до посадових обов’язків, мій заступник забезпечує і організовує напрямок роботи "фізична культура та спорт", питання молодіжної політики, питання цивільного захисту та питання пожежної безпеки й охорони здоров’я", – повідомив він.

А ось міський голова Анатолій Бондаренко працевлаштування депутата, який не відповідає вимогам для призначення, пояснив, що це – не найголовніше. Мовляв, "треба давати дорогу молодим".

"Якщо роздивлятися пункти посадових інструкцій, то в нас, можна сказати, жодна людина не буде відповідати їм. Люди після закінчення інституту не знайдуть собі роботи, – коментує Анатолій Бондаренко. – Якщо за інструкцією для того, щоб бути державним службовцем, потрібно 5 років стажу, то виходить, що нам цей закон потрібно обов’язково змінювати, бо ж у нас молодим немає дороги. Виходить, пенсіонерів треба звільнити, а молодих на роботу приймати не можна. Я вважаю, що він нормальна людина. А найголовніше – це бажання працювати".

Отже, виходить, що для мера правила існують, щоб їх порушувати. Коли й кого призначати, виконувати закон чи проігнорувати – залежить лише від його бажання. Не виключено, що виплата щомісячного окладу нефаховому призначенцю, який становить близько 40 тисяч гривень, рано чи пізно може розцінюватись як зловживання владою та нецільове використання бюджетних коштів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський обранець став заступником директора "освітнього" департаменту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані вдруге видворили нелегального мігранта з Азербайджану

Вдруге видворений азербайджанець, який намагався оселитися в Умані, надбав майже 15 років заборони в’їзду в Україну за повторне порушення...

Поліцейські повернули додому дідуся, який заблукав у Смілі

Вчора, близько 11 години, наряд реагування Смілянського міського відділу Управління поліції охорони в Черкаській області доставив додому 85-річного чоловіка,...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x