додому Новини Черкаси Із піснями, у вишиванках та з прапором: черкащанка розповіла, як українки у...

Із піснями, у вишиванках та з прапором: черкащанка розповіла, як українки у Мілані відзначили День Незалежності (Фото)

0

З десяток українок з дітками зібралися 24 серпня на площі біля Арки Миру (Arco della Pace) в Мілані, щоб відсвяткувати День Незалежності України. Жінки вбралися у вишиванки та віночки, із собою прихопили великий прапор України та гарний настрій.

Однією із учасниць акції була членкиня української громади в Мілані, черкащанка Любов. Жінка поділилася із редакцією сайту vikka.ua своїми враженнями та кількома світлинами із святкування.

«День Незалежності найчастіше святкую в Україні, а цього року повернулася раніше і спільно з іншими учасниками української громади вийшла в національному одязі з українським прапором та гарним настроєм до площі Arco della Pace», – зазначає черкащанка.

Жінка зізнається, що була вражена тими емоціями, з якими до них підходили люди. Їх вітали італійці, туристи з Голландії, інших країн. Усі цікавилися, раділи разом з ними. Українки з доньками заспівали народних пісень та влаштували невеликий флешмоб, розгорнувши державний прапор на площі.

«Пісень цього року було не багато, а взагалі наша громада співуча. Раніше у нас із Черкас було 6-7 жінок, зараз більшість повернулися додому і залишилося троє. Нажаль, не всі мали змогу вийти до площі у День Незалежності України, але зв’язок у нас з ними тісний», – говорить Любов.

Жінка багато років тому виїхала до Мілану, а в 2018 році під час екскурсії та Фестивалю українського мистецтва познайомилася з активісткою і організаторкою української громади Марічкою Забіякою. Саме з того часу Любов стала учасницею фактично всіх заходів, організованих національною спільнотою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, «Фестиваль пляжного регбі» провели в Черкасах на День Незалежності.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version