НовиниІз новорічного столу черкащан зникає горілка

Із новорічного столу черкащан зникає горілка

-

- Advertisment -

Черкащани скуповують акційні товари, аби хоч якось здешевити вартість святкової вечері. Тим не менш, люди частують себе більш вишуканими напоями, сирами та ковбасами. Що купують і як економлять черкащани, з’ясовував сайт vikka.ua.

Директор роздрібної мережі одного з супермаркетів Черкас Олександр Щербина зазначив, що черкащани, як і решта українців найбільш активно скупляються до новорічних свят, розпочинаючи з Дня Святого Миколая і до Різдва.

"Із середини грудня починають скуповувати солодощі, а потім вже роблять покупки до новорічного столу. Продукти найбільшого попиту можна побачити у рекламних листівках торгівельних мереж, де кожна з них прогнозує передноворічні торгівельні тенденції. Я можу сказати, що наразі люди більше схильні купувати акційні товари. Це економія, яка відбувається навіть у збиток якості", – пояснив він.

klimobel.ru

Тим не менш, на новий рік черкащани купують різноманітний алкоголь, більш дорогі сири та продукти-інгредієнти для новорічних салатів.

"Люди купують те, що не дозволяли собі увесь рік. Хороші вина та шампанське значно випереджають у продажах горілку. Купують віскі та бренді. Це стабільний сплеск. Попит на більш дорогі сири та салямі збільшується десь на 10%. Більш активно продається ікра, ананаси, рибні консерви. Відчутно зростає попит на елітну мінеральну воду", – зазначає експерт.

Олександр Щербина зазначає, що у період новорічних свят продажі у супермаркетах зростають до 100%.

dontimes.com.ua

За підрахунками видання "Слово і Діло", новорічний стіл обійдеться українцям у 4,5 рази дорожче, ніж у 2007 році. Тоді стандартний набір продуктів для приготування новорічних частувань (картопля, курка, варена ковбаса, яйця, майонез, сир, консервовані огірки, хліб, вершкове масло, червона ікра, твердий сир, торт, пляшка горілки та пляшка шампанського) коштували трохи більше, ніж 211 грн. Тепер же за всі ці продукти доведеться викласти 948 грн.

У доларовому еквіваленті у 2007 році новорічна вечеря коштувала приблизно 42 дол. США. Зараз її вартість 36,5 дол. Найдорожче в перерахунку на американську валюту святкувати Новий рік було в 2013-му – тоді ця сума складала 55 дол.

У той же час соціологи визначили, що понад 30% українців розраховують витратити на зустріч Нового року суму від 600 до 900 грн, а 29,9% – і того менше.

Як повідомляв сайт vikka.ua, напередодні свят на Черкащині подорожчали молокопродукти та яйця.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x