НовиниЧеркащинаІз нового року в навчальні заклади Черкас пускатимуть тільки...

Із нового року в навчальні заклади Черкас пускатимуть тільки вакцинованих дітей

-

- Advertisment -

Усім дітям Черкас, які не мають необхідних щеплень, потрібно зробити їх до нового року. Інакше їх не пускатимуть до шкіл та дитсадочків. Про це на ранковій нараді у мерії повідомили керівники департаментів освіти і охорони здоров’я Черкаської міськради.

Справа у тім, що є спільний наказ міністерств охорони здоров’я і освіти з посиланням на статтю закону про захист населення від інфекційних захворювань, в якому йдеться про неможливість відвідування дітьми без обов’язкових щеплень закладів освіти.

"Комісією з надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради було прийнято рішення відтермінувати дію відповідного листа до нового року. Це означає, що зараз буде друга навчальна чверть, протягом якої ми будемо рекомендувати всім дітям пройти відповідні щеплення, зокрема, на кір, інакше з нового року ми будемо змушені, відповідно до рішення комісії з надзвичайних ситуацій пропонувати таким дітям альтернативні види надання освіти. Тобто домашню, дистанційну та інші", – повідомив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.

У свою чергу директор департаменту охорони здоров'я та медичних послуг Олег Стадник зазначив, що департамент готовий забезпечити надання дітям необхідних послуг зі щеплення.

"Саме тому ми і відтерміновували дію цього листа, щоб усі свідомі батьки могли зробити дітям необхідні щеплення. Достатній колективний імунітет – це безпека громади міста", – зауважив Олег Стадник.

Зазначимо, що усього в Черкасах близько 1000 невакцинованих дітей.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині від нападу пса постраждало четверо селян.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

У Черкасах патрульні випадково виявили боєприпаси у смітнику

Вчора, близько 18:00, патрульні на проспекті Перемоги опрацьовували виклик. Під час цього один із поліцейських помітив неподалік від лавки...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x