НовиниІз черкаських волонтерів обіцяють не брати грошей за "комуналку"

Із черкаських волонтерів обіцяють не брати грошей за "комуналку"

-

- Advertisment -

Дорогі квадратні метри для волонтерів, бо вклали у них душу, а для чиновників, бо оплачувати їх доводиться із бюджету. Чи залишиться "комуналка" волонтерських організацій на балансі бюджету міста, 8 лютого з’ясовували владці безпосередньо на місці подій.

"Сюди черкащани приносять одяг, продукти харчування, побутові речі для вимушених переселенців зі Сходу України та Криму. До 120 сімей ми обслуговуємо щодня. Надаємо також психологічну реабілітацію, займаємося з дітьми, вчимо англійську мову. Крім того, відправляємо для бійців допомогу на Схід. "Наш батальйон" готує сухі борщі та супи для захисників", – розповідає про "Центр гостинності для переселенців" координатор волонтерів Віктор Дивнич.

"Центр гостинності для переселенців", "Наш батальйон", "Центр допомоги армії" та "Самооборона Майдану" діють нині у приміщенні колишньої тютюнової фабрики. На одній із останніх сесій серед депутатів виникла дискусія щодо доцільності оплати з міського бюджету комунальних послуг у приміщеннях, де розміщені ці організації.

Захищають своє дітище волонтери, які працюють тут ще з 2014 року. Всі непокояться, що, якщо "комуналку" не візьме на себе бюджет міста, доведеться переїжджати. Серед них і керівник громадської організації "Спільнота біженців з Донецька та Сходу України" Олександр Лавріненко.

"У нас уже були ситуації, коли доводилося пакувати речі – сюди колись хотіла в’їхати поліція. Не хочеться бути у підвішеному стані. Всі ми вболіваємо за Центр і хотіли, щоб він залишився тут. Це імідж Черкас, а такі центри є далеко не в усіх містах", – зазначає чоловік.

Заспокоює схвильованих волонтерів депутат міськради Олександр Згіблов. Каже: ніхто не відмовляється від фінансування, програму просто потрібно доопрацювати.

"Мова йде тільки про те, що Програма підтримки обороноздатності м. Черкаси на 2015-2017 роки, на нашу думку, просто недолуга. Це простий прайс на роздачу коштів, а ми говоримо про створення Програми компенсації комунальних витрат. Депутати були проти самої назви програми, а не того, що вона передбачає. В допрацьованому вигляді вона буде підтримана", – запевняє депутат.

Готовий співпрацювати з депутатським корпусом у питанні удосконалення програми і міський голова Анатолій Бондаренко. Запевняє: разом вони дійдуть консенсусу.

"Ми вирішимо це питання спільно. Програму спільно доопрацюємо і ще раз винесемо на голосування. Центр і надалі працюватиме і розвиватиметься", – зазначає мер.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах обікрали волонтерів, які збирали кошти для атовців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі пройшли урочистості з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка

Щороку 22 травня українці йдуть до могили Тараса Шевченка як до національної святині. 163 роки тому домовину з тілом...

У центрі Черкас виступав військовий оркестр (ВІДЕО)

У сквері "Юність" заграв військовий оркестр 93 окремої механізованої бригади ''Холодний Яр''.

Цікаве:

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x