додому Новини Із 15 червня за георгіївську стрічку в Україні будуть штрафувати

Із 15 червня за георгіївську стрічку в Україні будуть штрафувати

0

Закон про введення адміністративної відповідальності за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки був надрукований 14 червня в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України". Він набуває чинності на наступний після опублікування день, пишуть "Українські новини".

Закон передбачає, що публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки карається штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-2 550 гривень) з конфіскацією стрічки.

За повторну пропаганду георгіївської стрічки передбачається штраф до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5 100 гривень) або адміністративний арешт на строк до 15 діб із конфіскацією стрічки.

Положення нової статті Кодексу про адміністративні правопорушення не поширюються на випадки використання георгіївської стрічки на документах державних органів, виданих до 1991 року; в експозиціях музеїв; на оригіналах бойових прапорів; на державних нагородах, якими нагороджувалися до 1991 року й протягом 1991-2015 років у зв'язку з річницями подій Другої світової війни; на надмогильних спорудах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "свободівець" вимагає демонтувати у Черкасах пам’ятники, які прославляють комуністичний режим.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version