НовиниЧеркасиІсторії трьох черкаських закладів, які отримали гроші на свій...

Історії трьох черкаських закладів, які отримали гроші на свій розвиток від держави (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Гроші на власну справу. Черкащани мають можливість отримати від держави грант на заснування чи розширення свого бізнесу. Допомагає у цьому центр зайнятості. Повідомляє у спецсюжеті власний кореспондент ВІККА

Анастасія переїхала до Черкас із Бахмуту. На березі Дніпра відкрила квіткову кав’ярню — аналог тієї, яка існувала у її рідному місті. 

АНАСТАСІЯ ШЕВЧЕНКО, ВЛАСНИЦЯ КВІТКОВОЇ КАВ’ЯРНІ 

Спочатку була як квітковий магазин, потім відкрилася кав’ярня, і поступово це стало культове місце, яке я б хотіла тут відтворити, як частинку моїх спогадів, моєї душі, частинку Бахмута.

Втілити мрію дівчині вдалося завдяки державному гранту «Власна справа». З першим викликом — квітковим ажіотажем на 8 березня — впорались. Нині сюди приходять по смаколики та букети. 

КАТЕРИНА, ЧЕРКАЩАНКА 

Моя подруга малювала тут сердечки і коли я лежала після операції, вона мені принесла в стаканчику квіти, наполеон, і какао. Таке добре було, це так приємно було.

Додаткову мотивацію і можливості отримали від держави власники черкаського фітнес-центру. Тут хотіли відкрити нові напрями, але бракувало інвентарю. Подали заяву та бізнес-план через портал Дія. Згодом успішно захистили свій проект перед комісією онлайн. 

ЛЮДМИЛА ПОПОВИЧ, ТРЕНЕРКА ФІТНЕС-СТУДІЇ 

Я в це не вірила і нічого від цього не очікувала. Але коли вже процес пішов … було хвилююче, чи переможемо, чи отримаємо, чи ні.

У підсумку, отримали гроші на свій розвиток. Закупили батути для занять із джампінгу та кондиціонери — для комфорту відвідувачів. 

СЕРГІЙ ОПАРА, ДИРЕКТОР ФІТНЕС-СТУДІЇ 

Більшу частину коштів витратили на обладнання і спортивні аксесуари для відкриття нових фітнес-напрямів.

Подати документи нескладно, зізнається власниця весільного салону Марина. Більше хвилювалася під час онлайн-співбесіди. Її з чоловіком бізнес існує 13 років. Мали салон у Луганську, але у 2013 мусили зачинитися і переїхали до Черкас. Тут відновили справу, та з повномасштабним вторгненням торгівля зупинилася. Через два роки наважилися облаштувати заклад у Черкасах – вкотре з нуля. 

МАРИНА ПАРХОМЕНКО, ВЛАСНИЦЯ ВЕСІЛЬНОГО САЛОНУ 

Тут було зовсім не так як зараз. Лише половиночка була того, що є. Ми переглядаємо відео старіші і дуже радіємо, бо за короткий проміжок часу ми змогли розвинутися. Без грантівських коштів нам би це не вдалося.

Директор обласного центру зайнятості відзначає: приємно, що підприємці, попри труднощі, не опускають руки. За період дії грантової програми на Черкащині 290 осіб уже отримали понад 68 мільйонів гривень. Отримавши грошову підтримку, бізнесмени зобов’язуються створити нові робочі місця. 

олекссандр джур

ОЛЕКСАНДР ДЖУР, ДИРЕКТОР ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ 

На суму 250 тисяч грант: треба влаштувати дві особи, обов’язково створити 2 робочі місця. На сьогодні за умовами програми грантоотримувачі працевлаштували понад 220 людей на новостворені робочі місця, зокрема і колишніх безробітних. 

Одна з головних вимог до отримувачів гранту — законослухняність. Бізнес має бути зареєстрований, а податки — сплачені. 

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, Генадій ЄМЕЛЬЯНОВ, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

На Черкащині зафіксували 15 випадків хвороби Лайма

Протягом цього року на Черкащині зафіксували 15 випадків хвороби Лайма. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного центру контролю й...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x