НовиниЧеркащинаІсторики черкаського університету проводять розкопки Мотронинського городища

Історики черкаського університету проводять розкопки Мотронинського городища

-

- Advertisment -

Закінчився перший етап дослідження конструкції внутрішнього оборонного валу знаменитого Мотронинського городища, що в Холодному Яру (Чигиринський район). Про це повідомляють на сайті Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького.

За словами завідувача кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки навчально-наукового інституту історії і філософії, професора Анатолія Морозова, споруда датується VI століттям до нашої ери. Об’єкт досліджувала міжнародна експедиція українських та польських археологів у 2000-2001 роках.

Нині розкопки проводять Інститут археології НАНУ, Національний історико-культурний заповідник "Чигирин", Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

Археологічними розкопками постійно цікавляться науковці та туристи. Минулого разу члени археологічної експедиції — викладачі та студенти ЧНУ — демонстрували свою роботу і знахідки студентам і школярам із Сумщини. Цього разу до них завітала випускниця магістратури Лейденського університету (Нідерланди) Ольга Веркоулен.

Зазначимо, ще в 1988 році науковці та студенти навчального закладу дослідували невичерпні археологічні скарби Холодного Яру. Мотронинське городище є надзвичайно цікавим для археологів. На думку найбільш авторитетних вітчизняних археологів, починаючи з Вікентія Хвойки, ця територія була столицею прадавньої української держави ще докиївської, "антської" доби (5 століття н.е.).

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Холодному Яру масово орудують "чорні археологи".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x