додому Новини Черкащина Іноземна волонтерка стала всезагальною улюбленицею у селі на Черкащині

Іноземна волонтерка стала всезагальною улюбленицею у селі на Черкащині

0

Волотренка із Туреччини Фатма Явуз викладала англійську в селі Паланка Черкаської області. До нас у межах громадської ініціативи GoGlobal вона приїхала не одна, а із дев'ятирічною донькою Алар, що також говорить англійською. Вони виявилися чи не першими іноземцями, яких зустріли місцеві діти в своєму житті, пише Новое время.

Фатма і в Туреччині викладає англійську, запрошуючи в країну іноземних волонтерів. Але сама волонтерством ніколи раніше не займалася. "Я дуже хотіла в село. Я працюю в місті і ніколи не викладала в селі", – розповідає Фатма, що живе на півдні Туреччини, недалеко від кордону з Сирією.

Шлях до сердець українських дітей вона знайшла швидко – за допомогою ігор і пісень. "Ігри розслаблюють дітей", – пояснює волонтер. Її навчальний принцип такий: короткі завдання, а потім ігри. Потім знову завдання, і знову пісні та ігри.

Про те, що в школі викладає туркеня, швидко дізналося все село. І Фатма стала місцевою улюбленицею, яку багато хто хотів би бачити у себе в гостях.

Подивившись на життя української глибинки, туркеня переконалася: в селі діти навіть більш мотивовані, ніж у місті. У них, мовляв, менше можливостей. І коли з'являється шанс зайнятися чимось цікавим, вони швидко хапаються за нього.

Довідково:

Українська ініціатива GoGlobal діє з кінця 2015 року і ставить собі за мету дати юним співвітчизникам безкоштовний доступ до занять з англійської мови. У GoGlobal говорять, що до 2020-го учасники програми стануть 1,5 мільйона школярів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, американці взялися зачищати узбережжя Черкас від сміття.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version