НовиниЧеркащинаІноземна волонтерка стала всезагальною улюбленицею у селі на Черкащині

Іноземна волонтерка стала всезагальною улюбленицею у селі на Черкащині

-

- Advertisment -

Волотренка із Туреччини Фатма Явуз викладала англійську в селі Паланка Черкаської області. До нас у межах громадської ініціативи GoGlobal вона приїхала не одна, а із дев'ятирічною донькою Алар, що також говорить англійською. Вони виявилися чи не першими іноземцями, яких зустріли місцеві діти в своєму житті, пише Новое время.

Фатма і в Туреччині викладає англійську, запрошуючи в країну іноземних волонтерів. Але сама волонтерством ніколи раніше не займалася. "Я дуже хотіла в село. Я працюю в місті і ніколи не викладала в селі", – розповідає Фатма, що живе на півдні Туреччини, недалеко від кордону з Сирією.

Шлях до сердець українських дітей вона знайшла швидко – за допомогою ігор і пісень. "Ігри розслаблюють дітей", – пояснює волонтер. Її навчальний принцип такий: короткі завдання, а потім ігри. Потім знову завдання, і знову пісні та ігри.

Про те, що в школі викладає туркеня, швидко дізналося все село. І Фатма стала місцевою улюбленицею, яку багато хто хотів би бачити у себе в гостях.

Подивившись на життя української глибинки, туркеня переконалася: в селі діти навіть більш мотивовані, ніж у місті. У них, мовляв, менше можливостей. І коли з'являється шанс зайнятися чимось цікавим, вони швидко хапаються за нього.

Довідково:

Українська ініціатива GoGlobal діє з кінця 2015 року і ставить собі за мету дати юним співвітчизникам безкоштовний доступ до занять з англійської мови. У GoGlobal говорять, що до 2020-го учасники програми стануть 1,5 мільйона школярів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, американці взялися зачищати узбережжя Черкас від сміття.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Війна відібрала життя захисника зі Сміли

Внаслідок російсько-української війни помер смілянин Аркадій Покуль. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Аркадій Покуль був старшим сержантом, командиром...

Порушення лову риби на Черкащині: збитки державі перевищують 5 мільйонів гривень

Порушення лову риби були виявлені з початку нерестового сезону цього року. Збитки державі становлять близько 5 мільйонів гривень. Про...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x