додому Новини Інноваційна програма агрострахування стартувала на Черкащині

Інноваційна програма агрострахування стартувала на Черкащині

0

У Черкаській області запрацювала інноваційна комплексна програма страхування для агробізнесу "Ваш Урожай – Наша турбота". Про це офіційно оголосили в ході прес-конференції, присвяченої питанням покращення доступу до фінансових продуктів, повідомляє управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

Під час засідання координатор напрямку агрострахування проекту Міжнародної Фінансової корпорації (IFC) "Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії" Андрій Заріпов повідомив учасникам про те, що IFC розроблено інноваційну комплексну програму страхування пшениці та кукурудзи для сільгоспвиробників "Ваш урожай – Наша турбота". Зазначена програма IFC, яка була розроблена спільно з компаніями-партнерами – IFC, Syngenta, Credit Agricole Bank та страхова компанією "АХА страхування", дозволяє суттєво розширити доступ до фінансування аграріїв та сприятиме більш активному використанню агрострахування в Україні.

Необхідно відмітити, що це – перший етап реалізації такого інноваційного страхового продукту в Україні. Програма "Ваш урожай – Наша турбота" була доступна лише сільгоспвиробникам Полтавської і Вінницької областей, а відтепер і аграріям Черкащини.

При обговоренні інновацій, представники компаній-партнерів підкреслили, що основне завдання у реалізації агрострахового продукту – збереження та захист посівів і врожаю сільськогосподарських культур від ризиків, що виникають у процесі вирощування.

– Сільське господарство є ризиковим видом діяльності, адже аграрії певний відсоток врожаю втрачають від зміни погодних умов. Тож страхування є реальним інструментом, який може зберегти фінансову стабільність виробника, – зазначив начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

– Зберегти свій урожай буває непросто, але ця програма розвіює міфи і страхи про складність роботи з продуктами агрострахування, – підтримала Ігоря Колодку керівник групи з розвитку бізнесу Syngenta в Україні Хелен Феірлемб.

Протягом перших трьох років роботи користувачі отримають спеціальні пільгові умови, консультативну підтримку та можливість взяти участь у тренінгах з агрострахування.

– Ми вже маємо успішний досвід роботи з інноваційними програмами від IFC, також маємо досвід агрострахування. Можливість захистити свій врожай стає доступнішою, завдяки спрощеній системі оформлення та навчальним консультаціям", – зазначив фінансовий директор компанії СТОВ "АгроКо" Олександр Хижняк.

За умовами програми компанія Syngenta надаватиме агровиробникам товарний кредит, а Креді Агріколь Банк – грошовий кредит. Разом партнери покриватимуть до 50% витрат на оплату страхової премії, друга половина має бути оплачена агровиробником. Продукт перестраховано надійним міжнародним перестраховиком.

Як повідомляв сайт vikka.ua, розробку черкаських програмістів хочуть вивести на всеукраїнський рівень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version