НовиниЧеркащинаІмовірний перший сніг: синоптики спрогнозували погоду на Черкащині

Імовірний перший сніг: синоптики спрогнозували погоду на Черкащині

-

- Advertisment -

Теплий листопад поступово готується передавати зміну зимі. Про це пише Віталій Постригань, керівник Черкаського обласного гідрометцентру. 

на Черкащині

Цьогорічний листопад вперто не здається зимі. Середня температура його перших 10 днів виявилась на 1º вище кліматичної норми. Однак атмосферні фронти, які зачіпали наш регіон з півночі, зумовлювали періодичні дощі та тумани.

У суботу та неділю продовжиться надходження повітряних мас з Атлантики. На Черкащині утримається тепла погода з піком у неділю, коли денна температура сягатиме 11-13º тепла, а нічна буде в межах 3-8º тепла. Істотних опадів не прогнозуємо.

У нічні та ранкові години очікуються тумани, які в поєднанні з коротким світловим днем, будуть значно погіршувати видимість на автошляхах. Тому учасникам дорожнього руху треба бути уважними та обережними!

НАДАЛІ АТМОСФЕРА ГОТУЄ СУТТЄВІ ЗМІНИ У ПОГОДІ.

З ПОНЕДІЛКА, завдяки північному антициклону, вдвічі похолодає. Температура вночі 0-5º тепла, вдень лише 3-8º тепла.

Внаслідок надходження на Черкащину арктичного повітря в тилу північно-східного циклону, 17-18 ЛИСТОПАДА прогнозується відчутне похолодання у нашому регіоні. В ці дні можна також очікувати випадання першого снігу з утворенням тимчасового снігового покриву. 

Довідково:

у найтеплішому листопаді на Черкащині у 2010 році середньомісячна температура становила 8-9º тепла. Всередині місяця температура підвищувалася до 17-20º, аномальна тепла погода панувала аж до 24.11, але з 26.11 утворився перший сніговий покрив висотою 3 см.

найхолодніший листопад спостерігався у 1998 році, середньомісячна температура була 2-3º морозу. Мінімальна температура повітря становила 14-22º морозу,  а всередині місяця встановився стійкий сніговий покрив висотою до 20 см.

Читайте також:

“Ніяких святкувань не буде” – міський голова Черкас про Новий рік (ВІДЕО) 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x