НовиниСпортІ Діснейленд не допоможе: депутат розповіла, чому до Черкас...

І Діснейленд не допоможе: депутат розповіла, чому до Черкас не приїжджають туристи

-

- Advertisment -

У Черкасах – транспортна ізоляція. Сюди важко дістатися автівкою, потягом, літаком чи судном. Про це 4 червня під час робочого візиту до Черкас розповідала депутат, секретар Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики та спорту Анна Романова, передає кореспондент сайту vikka.ua.

"Якщо запустити річкову інфраструктуру, то є непоганий шанс компенсувати транспортну ізоляцію. Туристи не поїдуть у те місце, куди важко дістатися. У вас є аеропорт, але досі не запущений. Кожного року виділяються кошти, але по факту він не працює. Це відразу забирає від вас іноземних туристів та туристів з інших, віддалених, міст", – міркує Анна Романова.

Дороги на Черкащині погані, зазначає фахівець, і з цим треба щось робити. До того ж, уряд створив Дорожній фонд із фінансуванням на ремонти автодоріг у майже 50 мільярдів гривень. Особливо треба звернути увагу на ті ділянки трас, звідки можуть приїжджати потенційні туристи.

З річковим транспортом інша проблема. Щоб його запустити, треба висунути привабливі пропозиції інвестору. Інакше – йому буде невигідно інвестувати в річкову інфраструктуру.

"В Україні є велика диспропорція між видами транспорту. 98% всіх перевезень у країні відбувається наземними шляхами: автомобілями (90%) та поїздами. Поки ми не розгрузимо автомобільні дороги, то їх доведеться ремонтувати знову через рік", – розповідає Анна Романова.

Ситуація із залізничним транспортом у Черкасах теж не позитивна. Великих міст, з якими з’єднані Черкаси, достатньо мало.

"У вас немає швидкісних напрямків, які з’єднували б Черкаси зі Львовом чи Одесою. За таких умов до вас буде важко дістатися, навіть якщо ви тут Діснейленд збудуєте або інший дуже привабливий об’єкт для туристів", – каже депутат.

Що потрібно місту для розвитку туризму? Насамперед, треба сформувати привабливий туристичний продукт і стратегію.

Анна Романова помітила, що в Черкасах немає на рівні міської ради відділу чи департаменту, який би відповідав за розвиток туризму. Необхідна програма туристичної сфери, що своєю чергою, створить більшу кількість робочих місць.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка назвала мінуси життя в США.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x