додому Новини Грузинський політик у Черкасах: Найголовніша реформа – боротьба з корупцією (ФОТО)

Грузинський політик у Черкасах: Найголовніша реформа – боротьба з корупцією (ФОТО)

0

Вчора у Черкасах відбулася зустріч із представником команди Михайла Саакашвілі, а нині – радником Міністра юстиції України Іло Глонті. Він розповів про ключові зміни в галузях охорони здоров’я, освіті, соціальній сфері й державному управлінні цієї країни.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської міської ради.

"Найголовніша наша реформа – боротьба з корупцією. Із цього має почати й Україна. Без цього неможливо побудувати всі інші системи. Якою б ефективною не була система освіти, якщо там є корупція, це все зводиться нанівець", – сказав Іло Глонті.

Він наголосив, що процес реформування потребує значних зусиль. Адже не існує визначеної формули успіху в проведенні реформ і без політичної волі не допоможуть жодні експерти. Це – щоденна робота, щоденний розвиток як держави, так і населення.

"Свого часу економіка Грузії була повністю знищена, народ цієї країни фізично не міг жити далі, потрібно було все починати з "нуля", – зауважив мер Черкас Сергій Одарич. – Коли Грузія входила в режим реформ, там не було ніяких олігархічних груп, які б могли цьому протидіяти. Тобто протидії реформам не могло в принципі бути. На жаль, в Україні далеко не всі готові до реформ, оскільки певним олігархічним групам вони не потрібні".

Міський керманич акцентував на особливій ролі політичної еліти, яка стала каталізатором змін.

"У Грузії в політичній еліті була політична воля на проведення реформ. В Україні, на жаль, її нема. Пожертвувати своїм рейтингом заради втілення реформ ніхто не наважується. Ці фактори нині суттєво відрізняють Україну від тогочасної Грузії, тож способи втілення таких реформ треба шукати інші".

За словами грузинського реформатора, попри те, що реформи в Грузії пройшли успішно, не можна в жодному випадку копіювати якісь реформи.

"Ми їздили в Америку, у Сінгапур та Європу, дізнавалися що і як там працює, а вже потім застосували це в нашій країні, аналізували, що буде кращим", – зазначив Іло Глонті.

Він зауважив, що першопрохідцям в Україні боятися радикальних змін не слід. На цьому шляху будуть як помилки, так і успіхи.

Джерело: Черкаська міська рада

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version