НовиниЧеркащинаГрози та шквали прогнозують на Черкащині найближчого тижня

Грози та шквали прогнозують на Черкащині найближчого тижня

-

- Advertisment -

Головним диригентом у погоді сьогодні та завтра, 16-17 серпня, залишається антициклон «ELFI». Це означає, що погода буде сонячною, сухою та спекотною. Вдень буде 31-33 градуси, вночі до 15-17º. Утримання спеки та відсутність дощів сприяють проведенню жнивної кампанії в області, проте показник горимості в лісах швидко зростає до 4-5 класу. Тому слід пам’ятати про заборону спалювання стерні, пожнивних залишків, розведення багать на полях.

Про це повідомляє керівник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У середу, 18 серпня, погода зміниться. Із північного заходу до нашого регіону надійдуть добре заряджені енергією атмосферні фронти циклону «LUCIANO». Вночі місцями, вдень повсюди пройдуть помірні, в окремих районах значні грозові дощі. Протягом дня місцями спостерігатиметься шквалисте посилення вітру 15-20 м/с. Температура вночі становитиме 13-18º, вдень 25-30º.

Така нестійка з дощами погода збережеться і вночі 19 серпня. Вже вдень, атмосферні фронти покинуть Черкащину, атмосфера заспокоїться, дощі поступово припиняться. А прохолодне повітря, що надійде за атмосферним фронтом з північних широт, включить зворотній лічильник тепла. Температура вночі 10-15º, вдень 21-26º.

Із п’ятниці, 20 серпня, до керування погоди знову приступить антициклон. Тому переважатиме сонячна та суха погода, із температурою вночі 10-15º, вдень 22-27º.

Взагалі, за кліматом з другої половини серпня літо йде на спад. Зі зменшенням висоти сонця над горизонтом та тривалості світлового дня починається загальне зниження середнього температурного фону.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині за добу чотири рази горіла трава та сміття.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x