додому Новини Черкащина Грози, град та смерчі: черкащан попереджають про негоду в найближчі дві доби

Грози, град та смерчі: черкащан попереджають про негоду в найближчі дві доби

0

Вже місяць на Черкащині утримується підвищений температурний фон із середньодобовою температурою повітря вище 20º, та 7 днів вище 25º.

Черкащина добре "розпеклася", але вже найближчими днями відчуватимемо свіже прохолодне повітря.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Завтра, 7 липня, через Черкащину буде проходити холодний атмосферний фронт із Західної Європи. Вдень повітря ще встигне розпектися до 30-32º. Зіткнення двох контрастних обширних повітряних мас – холодної і теплої, призведе до швидкого розвитку потужних купчасто-дощових хмар та штормового фронту з комплексом небезпечних погодних явищ. Чекаємо на грози, дощі різної інтенсивності, град, шквали до 15-20 м/с, можливі навіть смерчі. Така ситуація збережеться і в ніч на середу.

8 липня вже відчуємо прохолоду, повітря освіжиться до 20-22º. Вдень інтенсивність грозових дощів зменшиться. Надалі атмосфера заспокоїться, спека не дошкулятиме. Антициклон, який впливатиме на погоду нашого регіону, забезпечить сонячну без істотних опадів погоду. Температура вночі становитиме 10-15º, вдень буде лише 21-26º.

Тому, щоб мінімізувати негативні наслідки від негоди, вже сьогодні слід скорегувати свої плани на ці дні. Краще залишитися вдома.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, спека оновила температурні рекорди на Черкащині.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version