НовиниЧеркащинаВіртуальні гроші за щеплення будуть доступні впродовж 4 місяців

Віртуальні гроші за щеплення будуть доступні впродовж 4 місяців

-

- Advertisment -

Тисяча гривень за щеплення від коронавірусу буде доступна впродовж 4 місяців із дня активації послуги. Про це повідомили під час брифінгу Кабінету міністрів України.

Уряд затвердив умови отримання виплат за повне щеплення від коронавірусу. Офіційно програма буде доступна з 19 грудня тільки для повнолітніх громадян. Відомо, що в державі на це вже виділили 8 млрд грн.

Щоб отримати гроші за щеплення цього року, заявку потрібно подати до 29 грудня.

Як отримати гроші?

Після повного курсу щеплень від коронавірусу потрібно встановити додаток “Дія” і згенерувати в ньому ковід-сертифікат. Урядовці просять це робити зараз, аби не перезавантажувати систему 19 грудня.

Завдяки опції “єПідтримка”, що має з’явитися в “Дії” (у розділі “Послуги”) 19 грудня, можна буде оформити віртуальну картку в одному з банків. Перелік таких фінустанов обіцяють невдовзі оприлюднити. Нарахування коштів відбудеться орієнтовно за два дні.

Ці гроші будуть віртуальними й анулюються, якщо їх не використати упродовж чотирьох місяців. Оплатити товари і послуги можна буде і в звичайних закладах, й онлайн.

У Кабміні кажуть, що згодом віртуальні картки можна буде відкрити і в застосунках та відділеннях банків. На портлі “Дія” така опція поки не доступна.

Підприємці зможуть отримати ці гроші від покупців завдяки спеціальному mcc-коду. Цнй код присвоєний усім платіжним терміналам і засвідчує належність бізнесу до того виду діяльності, у межаї якої той надає послуги і товари.

Для тих громадян, у яких немає “Дії”, гроші за щеплення від коронавірусу будуть доступні на другому етапі – починаючи з липня 2022 року. Урядовці кажуть – буде альтернативний спосіб отримання коштів.

Як повідомляла vikka.ua, кошти за щеплення від ковід – це спосіб допомогти бізнесу в період карантинних обмежень та заохотити українців вакцинуватися.

Читайте також, скільки платять за щеплення від коронавірусу за кордоном.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x