додому Новини Черкаси Стало відоме прізвище освітянина Черкас, якому студенти віддавали стипендії

Стало відоме прізвище освітянина Черкас, якому студенти віддавали стипендії

1

У Черкасах  директор коледжу та двоє його підлеглих сприяли ухиленню від призову на військову службу. Вони зараховували на навчанню студентів, які не навчалися. Натомість стипендії перераховували фігурантам. Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювані налагодили злочинну схему систематичного одержання хабарів від чоловіків призовного віку. Вони формально зараховувалися студентами, але участі у навчанні не брали. Натомість студенти віддавали свої стипендії. На підставі цього користувалися законним правом на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Фігуранти отримували з кожного «студента» близько двох тисяч гривень щомісяця. Кошти передавалися за можливість не відвідувати заняття та невідрахування з закладу освіти через неуспішність. Вік ухилянтів – 21-31 рік.

Директору, бухгалтеру та викладачу  інкриміновано одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК).

Як стало відомо сайту vikka.ua, підозру отримав директор Черкаського професійного ліцею Дмитро Мединський. У жовтні він повторно виграв конкурс на директора цього ліцею. У 2020 році балотувався до Черкаської міської ради від партії «Батьківщина». Проте депутатом він не став.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version