додому Новини Черкаси Робота черкаського водоканалу під загрозою через високі тарифи

Робота черкаського водоканалу під загрозою через високі тарифи

0
черкаський водоканал

Директор асоціації Олександр Шкінь розповів, що робота черкаського водоканалу, як і решти в Україні, наступного року під великою загрозою через значне збільшення тарифів на енергоресурс, перш за все на електроенергію, вартість якої зросла майже вдвічі.

Про це він повідомив під час зустрічі з місцевими депутатами та представниками Асоціації міст України.

– Затрати на електроенергію становлять 40% тарифу водоканалів, і на сьогодні немає реальної можливості відшкодувати її вартість за рахунок збільшення тарифу, бо через політичні мотиви на це накладене табу. Крім того, складана ситуація з кадрами: середній вік працівників – близько 50 років, а середня заробітна плата становить 11 тисяч гривень. Цього мало, щоб «закріпити» в себе молодь, – повідомив Шкінь.

Представниця державного регулятора у сферах енергетики та комунальних послуг Ольга Дубій зазначила, що національний регулятор повторно розгляне питання тарифів, аби забезпечити гідну зарплатню працівникам водоканалу.

– Ми розуміємо, що нинішня вартість електроенергії триматиметься на ринку мінімум перший квартал, далі ціна піде на спад і з 1 квітня становитиме 2,10 грн. Такі наші розрахунки. Можемо запевнити, що національний регулятор повернеться до коригування тарифу на централізоване водопостачання й водовідведення для врахування видатків заробітної плати, – заявила пані Ольга.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під час засідання представники «Укрводоканалекології» звернулися до міського голови Черкас з проханням не звільняти Сергія Овчаренка з посади керівника «Черкасиводоканалу» та переглянути питання щодо реприватизації очисних споруд міста.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version