НовиниЧеркащинаНардеп від Черкащини «вляпався» в скандал із роздачею прострочених...

Нардеп від Черкащини «вляпався» в скандал із роздачею прострочених продуктів

-

- Advertisment -

Нардеп від “Слуги народу” Сергій Нагорняк, обраний від 199 виборчого округу на Черкащині, втрапив у гучний скандал. Від його імені родині полеглого в боях за “Азовсталь” воїна принесли подарунки, що складалися з прострочених продуктів, вочевидь, з переданих раніше з Польщі гуманітарних вантажів. Про це розповідає сайт “Обозреватель” 

Про це повідомила журналістка Марина Данилюк-Єрмолаєва. У відповідь нардеп спробував виправдатись за, як він висловився, “курйоз”.

Вона розповіла про черговий “зашквар” чергового депутата від президентської партії.

“Хочете розкажу про ДНО? Уже стало ганебною традицією, коли депутати типу Колі Тищенка чи Сашка Трухіна піаряться на роздачі гуманітарки під своїм іменем. А далі цей жах ще і показують в ефірі прямого телемарафону за 2 мільярди наших податків. А ось чергове дно”, – анонсувала вона свою розповідь.

За словами Данилюк-Єрмолаєвої, цього разу відзначився нардеп від “Слуги народу” Сергій Нагорняк, який передав запакований у брендований пакет “подарунок” до новорічних свят родині полеглого у боях за Маріуполь укранського воїна.

Судячи з коментарів під дописом, йдеться про родину захисника “Азовсталі” Володимира Ходаківського, що загинув на початку травня 2022 року у Маріуполі.

Схоже, для цього народному обранцеві навіть витрачатися не довелося: за словами журналістки, вміст пакету напрочуд нагадував польську гуманітарку для українців, яку наші сусіди передавали в Україну ще на початку повномашстабної війни.

“8 травня в боях за Маріуполь на “Азовсталі” загинув український військовий. Чудовий хлопець — начитаний, розумний, активний. Він все життя мріяв стати військовим. Був дуже талановитим снайпером. Загинув в один день зі своїм учителем і побратимом по зброї. У родині лишилось кілька дітей і до нового року депутат “Слуги народу” від 199 округу Сергій Нагорняк приніс у брендованому пакеті — підарунки. Чому “підарунки”? Та тому, що за свідченнями тих, хто отримував гуманітарку чи перебирав її у центрах — вони отримували аналогічну продукцію від поляків. У якості гуманітарки ще на початку великої війни. А отже, гуманітарка на Черкащині лежала десь на складі без діла”, – написала Данилюк-Єрмолаєва.

На додачу до всього, продукти у пакеті виявилися простроченими.

“Але більше вражає — термін придатності. Воно уже непридатне до споживання. Тобто, родині Героя принесли непотріб і гниль. Сергій Нагорняк, чи Вам не соромно піаритись на гуманітарці і приносити сім’ї, яка пережила надзвичайну втрату — таке лайно?” – написала журналістка.

У дописі вона тегнула Нагорняка, однак депутат позначку зі свого імені зняв. Втім, у коментарях він спробував виправдатися.

“Пані Марино, напишіть у приват, чи під дописом, як важаєте правильно, сім‘ю Героя. Заїду особисто, перепрошу за непорозуміння. Склад пакунку мав бути точно інший, і упаковка також. Прикро за такий випадок”, – написав нардеп, приклавши фото “правильних” подарунків.

Однак, за словами авторки допису, і на цій світлині – продукти з гуманітарної допомоги, а склад “правильних” пакетів, як помітили коментатори, не дуже відрізняється від того, що отримала родина загиблого воїна.

У коментарях нардепу відповіла й мама полеглого воїна Наталія Ходаківська, яка й отримала від Нагорняка “подарунок”. Вона попросила “благодійника” не витрачати свій і її час на безглузді “перепрошування” – і припустила, що її родина далеко не єдина, що зіштовхнулася з подібною “турботою”.

“Ви Народний депутат, маєте багато інших функцій, зокрема законотворча діяльність, наприклад, можна на законодавчому рівні посилити контроль за розподілом гуманітарної допомоги та посилення відповідальності за її “розбазарювання”. А те, що маєте передати мені в якості відшкодування моральної шкоди, то передайте родині з маленькими дітками, саме для яких це харчування і призначається, але зробіть це без піару, анонімно”, – написала мама полеглого Героя.

“Наша сім’я не потребує допомоги саме такого плану, самі допомагаємо чим можем нашим Захисникам, звичайно, мої діти люблять приємності, але є багато діток, яким це харчування просто необхідне. І не потрібно призначати винних, що не той набір, чи не в тому пакеті, сумніваюсь, що виготовлення брендованих пакетів було особистою ініціативою когось з ваших підлеглих, це смішно”, – додала вона.

Згодом Нагорняк видав свою версію інциденту під час прямого ефіру у Facebook. Передачу від свого імені родині загиблого воїна прострочених продуктів з гуманітарки він назвав “невеликим курйозом”.

“Потрібно визнавати свої помилки, і в нашій роботі вони також є. Ви могли бачити у місцевих чатах допис однієї з блогерш, не знаю, як назвати, чи пані ця блогерка, чи громадська діячка, чи журналістка, яка там описувала неприпустиму історію з гуманітарною допомогою. Так, у нас дійсно трапився прикрий випадок по гуманітарці. В переддень Нового року у кілька громад нашого округу дівчата мої передали через старост сіл пакунки, які були призначені для сімей військовослужбовців”, – спробував виправдатися депутат.

Він також навів аргумент, чому деякі родини отримали прострочені продукти. Це трапилося, за версією Нагорняка, тому, що старостам сіл пакунки передали у грудні, а родини їх отримали вже у січні.

“І у нас трапився певний курйоз з мамою військовослужбовця, нашого загиблого героя, яка була ображена, як то кажуть… Я вчора розмовляв і сьогодні, перепросив у неї за прикру ситуацію. Домовились, як тільки я одужаю, заїду обов’язково до неї, ми познайомимося наживо, поспілкуємося. Чим зможу, будемо допомагати цій родині… Ми з цього зробимо певні висновки – і, впевнений, таке більше не повториться”, – заявив нардеп.

Читайте також на сайті vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

“Черкаські Мавпи-Дніпро” стали першим півфіналістом Суперліги з баскетболу

Черкаські Мавпи виграли у Запоріжжя чвертьфінальну серію плей-оф 2:0 і першими вийшли до півфіналу. Про це інформує сайт Черкаських...

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x