додому Новини Черкаси Черкаські ротарійці передали більше 50 генераторів медзакладам України (ВІДЕО)

Черкаські ротарійці передали більше 50 генераторів медзакладам України (ВІДЕО)

0

Близько 50 генераторів отримали медичні заклади України. Таку допомогу відправили до 8 областей. Кошти зібрали іноземні партнери Ротарі клубу Черкаси завдяки співпраці з Rotary club Steinfurt з Німеччини. Вони закупили на більше 200 тис євро генератори різних потужностей. Пристрій у 7,5 кВт передали медико-санітарній частині черкаським рятувальникам.

«Ця допомога нам дасть можливість безперебійно надавати медичну допомогу, обслуговувати наш особовий склад, їхні сім’ї, а також пенсіонерів ДСНС Черкаської області, які до нас звертаються за медичною допомогою»,  – зазначила начальниця медико-санітарної частини аварійно-рятувального загону Тетяна Ковба.

Волонтери закуповують генератори відповідно до потреб. Пристрій безперебійного живлення для рятувальників тихий в роботі. У цьому його перевага. До того ж ним можна керувати дистанційно.

«Медики зможуть для того, щоб він не створював певних якихось шумових ефектів для хворих, пацієнтів, його тримати на певній відстані: 30-50 метрів і за рахунок пульта управління запускати, а також виключати даний агрегат», – розповів президент Ротарі клубу «Черкаси» Віктор Вовк.

Закупили генератори потужністю від 5 до 20 кВт. Їх передали як черкаським медичним закладам, так і в інші міста. Територія допомоги велика: Дніпро, Миколаїв, Чернігів, Запоріжжя, Київ, Житомир, Суми, Кривий Ріг. Генератор 20кВт для дитячої лікарні отримали й ротарійці з Полтави.

Президент полтавського Ротарі клубу Євген Ріттер пояснює: «Коли вдома немає світла, то якась незручність є. Коли немає світла у лікарнях, де дітки, де дорослі, де багато поранених, де люди, які потребують термінового втручання, операційні, холодильні камери, морозильні камери, в яких є вакцини, в яких є різні медичні засоби – мають зберігатися у певних умовах. 07:33

Ротарі клуби України з допомогою іноземних партнерів закуповують генератори вже декілька місяців. Раніше їх відправляли у невеликі громади та військові частини. Пізніше вирішили допомагати й медичним закладам. Важливо, щоб робота у закладах не переривалася через відключення світла, зазначають ротарійці.

«Раніше по програмі зима спілкою Ротарі клубів «Україна» було закуплено і передано вже більше ніж 200 генераторів менш потужних саме для допомоги ВПО, військовим частинам, а також територіальним громадам на передовій», – розповіла медична координатора спілки Ротарі клубів «України».

Ротарі Інтернешенел – це всесвітня  благодійна організація. Вона об’єднує близько півтора мільйона людей з усього світу. З перших днів війни вони вирішили разом допомагати Україні, щоб запобігти гуманітарній кризі.

«З перших днів війни 66 Ротарі клубів України присвятили свій час, кошти, ресурси нашій перемозі. І відповідно з перших днів війни, крім того, що ми використовуємо усі свої можливості бізнесові, логістичні, різноманітні свого персоналу, ми також відповідаємо за швидке, вчасне отримання та передачу гуманітарної допомоги від ротарійців світу туди в нашій країні, де вона найбільш потрібна», – зазначив голова громадської спілки «Ротарі Інтернешел дистрикт 2232» Віталій Лесько.

YouTube video player

 

 

 

Читайте також:

У Черкасах зявилася низка вулиць, які носять імя героїв національно-визвольної війни. Це люди, які у різні часи і епохи виборювали Незалежність України. 

 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

 

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version