НовиниГрошей на лікування нирників вистачить лише до серпня

Грошей на лікування нирників вистачить лише до серпня

-

- Advertisment -

Для лікування хворих на ниркову недостатність остаточно вирахували середню вартість послуги гемодіалізу. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Ситник.

"Станом на 10 лютого вартість сеансу гемодіалізу становить 1773,56 грн, в тому числі в частині забезпечення витратними матеріалами – 1551,88 грн, – зазначив Анатолій Ситник. – З цього слідує, що забезпечення витратними матеріалами та медикаментами 150 осіб, які наразі лікуються у відділенні гемодіалізу обласної закладу, в 2015 році становить близько 36 млн грн.".

У кошторисі обласної лікарні для забезпечення витратними матеріалами та медикаментами цих хворих заплановано 24 млн грн за рахунок медичної субвенції та обласного бюджету.

Враховуючи виділену суму, за словами директора Департаменту, орієнтовно за цінами на початок лютого витратними матеріалами та лікарськими засобами на проведення гемодіалізу лікарня забезпечена до кінця серпня у разі лікування 150 осіб, та до кінця липня – у разі розрахункового збільшення хворих.

Розрахункову вартість однієї процедури подали й представники ТОВ "Фрезеніус Медикал Кер Україна". Так, за їхніми даними, орієнтовна вартість проведення 1 процедури становить 1675,49 грн. При кількості процедур 156, видатки на 1 людину на рік складають понад 260 тисяч.

Нині у "Фрезеніусі" отримають послуги з лікування методом гемодіалізу 79 хворих на хронічну ниркову недостатність. Потреба в коштах на проведення розрахунків за надані послуги з лікування сягатиме понад 20,5 млн грн.

"Станом на 1 січня кредиторська заборгованість за послуги з лікування хворих на хронічну ниркову недостатність, які отримують лікування методом гемодіалізу в Фрезеніусі становить 4,249 млн грн. Очікується, що на черговій сесії обласної ради буде винесено питання щодо погашення цієї заборгованості", – наголосив Анатолій Ситник.

Нагадаємо, вчора міський голова Черкас Сергій Одарич зазначив, що проблему фінансування гемодіалізу може ваирішити лише Верховна Рада.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x