НовиниПолітикаГромаду проігнорували: черкаські депутати вимагають зупинити будівництво супермаркету (Фото)

Громаду проігнорували: черкаські депутати вимагають зупинити будівництво супермаркету (Фото)

-

- Advertisment -

У Черкасах на вулиці Героїв Дніпра, 49, на місці колишньої автомобільної стоянки, розпочали будівельні роботи. Там уже риють котлован та вивезли кілька вантажівок землі, аби звести супермаркет з підземним паркінгом.

Про це інформує пресслужба Партії вільних демократів.

Жителі всіх навколишніх будинків висловлюють обурення такими діями забудовника. Адже наголошують: своєї згоди на зведення в цьому місці торгового центру з паркінгом не давали. Від їхнього імені, не маючи на те законних підстав і не провівши збори власників, свій підпис у так званому меморандумі поставив голова ОСББ Героїв Дніпра, 45. Жителі ж потребують паркувальних місць, а не ще одного магазину.

До депутатів міської ради від Партії вільних демократів звернулася громада з проханням допомогти розібратися в цій ситуації. Вони завітали до них на зустріч.

За словами мешканців, ніхто їхньою думкою не поцікавився, а на місці колишньої автостоянки вже повним ходом почали виконувати будівельні роботи. Меморандум же між забудовником та громадою називають профанацією, оскільки голова ОСББ одноосібно прийняв таке рішення. Жителі ж повинні гуртом під час громадських слухань визначатися, чи надавати дозвіл на такі роботи.

«Вільнодемократівець» Василь Соломаха пропонував голові ОСББ дослухатися думки жителів та відкликати свій підпис під меморандумом. Адже він не мав юридичного права підписувати документ від імені жителів ОСББ, не запитавши попередньо їхньої думки.

Лідер Партії вільних демократів Олександр Згіблов – один із мешканців цих будинків. Він також завітав на зустріч та наголосив, що забудовник разом із міською владою мали б цивілізовано підійти до вирішення цього питання і в жодному разі не йти проти думки громади.

«Ми можемо лише уявити. Коли тут буде магазин, то який шум буде він його вентиляторів, де саме розвантажуватимуться автомобілі з товаром, куди викидатимуть сміття тощо. Я проти того, щоб так витирали ноги об людей. Підписали ніби меморандум, а він не має жодної юридичної сили, щось в ньому наобіцяли, а чи зроблять – велике питання. Якби був відповідальний забудовник, то спочатку б щось зробив для громади: збудував спортивний майданчик, облаштував сміттєвий майданчик тощо. А так – жодної відповідальності», – наголосив Олександр Згіблов.

Після тривалих розмов представники Партії вільних демократів запропонували присутнім мешканцям проголосувати. «Проти» будівництва висловилися 70 осіб, «за» проголосував 1 житель.

«Дійсно, біля цих будинків немає місця, де ставити автомобілі. І в них забирають останню парковку. Ми прийшли на запит громади на дворові збори, де зібралося близько 70 осіб. І ми, на відміну від міської влади та забудовника, поцікавилися думкою громади. Як виявилося, майже 100 %присутніх висловилися проти будівництва. Лише один мешканець підтримав ідею будівництва магазину. Тож ми заручилися думкою громади і на сесії будемо ставити питання міському голові, головному архітектору, наскільки законно відбуваються ці роботи, чи цікавилися вони думкою громади. Ми маємо захистити вибір жителів. Будемо подавати також відповідні запити до правоохоронних органів, щоб розібралися в цій ситуації», – відзначає депутат міської ради фракції «Вільних демократів» Тарас Коломієць.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці просять встановити світлофор на проблемному перехресті біля школи.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x