додому Новини Здоров'я Громадським діячам дозволили робити щеплення залишками вакцини для медиків

Громадським діячам дозволили робити щеплення залишками вакцини для медиків

0

Міністерство охорони здоров’я дозволило громадським діячам, діячам культури і спорту та лідерам релігійних спільнот робити щеплення проти COVID-19 залишками вакцин, які підготували для медиків. Раніше невикористані дози препарату утилізували.

Відповідний наказ оприлюднили на сайті МОЗ України.

Один флакон із вакциною Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцину можна використати протягом 6 годин.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, під час першого етапу вакцинації мобільні бригади розраховують кількість доз вакцини на день за записом медичних працівників, які дали згоду на щеплення.

«Але це життя. Хтось не прийшов, у когось виникли якісь обставини. Якщо це не кратно десяти, то справді є відповідні дози, які не використали саме для медичних працівників. Ми внесли зміни, згідно з якими за наявності такого надлишку можуть вакцинуватися громадські діячі, публічні особи для того, щоб популяризувати вакцинальну кампанію», – сказав Степанов під час брифінгу.

Публічним людям пропонуватимуть щеплення, якщо медики, які мали отримати вакцину, відмовляться від неї, матимуть протипоказання для щеплення або ж дози препарату з одного флакона використають не повністю.

 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах активно триває процес вакцинування лікарів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version