НовиниЧеркащинаГромадський бюджет-2018: проекти, які перемогли в Черкасах

Громадський бюджет-2018: проекти, які перемогли в Черкасах

-

- Advertisment -

Більше – за медичні та освітні. Саме так протягом двох тижнів черкасці віддавали свої вподобання в межах голосування за проекти Громадського бюджету-2018. В процесі голосування не обійшлось і без скандалів, неодноразово містяни говорили про залучення адмінресурсу в підтримці тих чи інших проектів. Однак 14 великих та малих проектів-переможців, які були обрані серед запропонованих 87, сьогодні були офіційно оголошені у міській раді. Загальна вартість проектів – близько 10 мільйонів гривень, однак є вірогідність виділення ще 10 млн. і обрання додаткових переможців. Реалізовувати їх будуть вже в наступному, 2019-му, році, передає кореспондент vikka.ua

За словами начальника відділу підтримки громадянського суспільства Олексія Дубового, участь у голосування взяло майже 20 тисяч чоловік. Загалом вони віддали близько 55 тис. голосів. Активнішими містяни були в мережі.

Великі проекти

Беззаперечним лідером голосування і першим серед великих проектів стає придбання апарату штучної вентиляції легенів для КЗ "Черкаська міська дитяча лікарня ЧМР" (№15). За нього віддали свої голоси 4099 містян. Кошторис закупу, який може стати останньою надією на порятунок маленьких пацієнтів лікарні – 805 500 грн.

2 мільйони гривень з громадського бюджету мають бути витрачені за проект №70 – реконструкція бігових доріжок гумовим покриттям на території спеціалізованої школи №17. За нього віддали свої голоси 2144 черкасці.

Проект №54 – створення пішохідної зони на вулиці Героїв Майдану, 1-5 – зібрав 1926 голосів. На його реалізацію планують витратити 1.5 мільйони гривень.

Ще один освітній проект – будівництво футбольного міні-поля зі штучним покриттям на території Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 20, кошторис якого складає 1 555 930 грн. Ідея набрала 1888 голосів містян.

А от проектом №7 була запропонована реконструкція спортивного майданчика на території Черкаської школи №30. Проект підтримало 1792 черкасці, а його кошторис складає 2 мільйони гривень.

Встановлення наземних пожежних гідрантів, а отже – забезпечення пожежної безпеки містян підтримало 1214 чоловік. Витрати х громадського бюджету на реалізацію цього проекту мають скласти 700 тис. грн.

317 містян підтримали пропозицію освітлити тротуар парної сторони вулиці Святотроїцька від бульвару Шевченка до Благовісної. На реалізацію проекту №14 має бути витрачено 400 тисяч.

Малі проекти

2128 голосів мешканці Черкас віддали на закупівлю кисневого концентратора для Черкаської міської інфекційної лікарні. На рятувальне обладнання необхідно понад 90 тисяч гривень.

Ще один медичний проект – капітальний ремонт території КЗ "Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги ЧМР". Встановити освітлення пішохідної зони медичного закладу планують за 299 502 гривень. Таку ідею підтримало 1734 чоловік.

За 64 тисячі понад 1600 містян пропонують втілити в життя ідею міського відкритого дебатного турніру для учнів 6-11 класів на базі дебатного клубу "Максимум" (Черкаська спеціалізована школа №17).

Створення скверу та мальовничої зони відпочинку на розі вулиць Чорновола та Гоголя підтримало трохи більше 1200 чоловік. На реалізацію ідеї пропонують витратити 299 500 грн.

Проектом №45 запропоновано створення інформаційного Інтелект-Центру "Південно-Західний" за 140 тисяч гривень. Той має базуватись в бібліотеці-філії №2. Ідея отримала 1123 голоси підтримки.

Вже не вперше серед проектів громадського бюджету цьогоріч з’явилась пропозиція побудувати майданчик для вигулу собак в парку Хіміків та оснастити його спеціальним обладнанням. Нарешті у 2018-му він назбирав необхідну кількість голосів – цього року вистачило 232. Реалізація ідеї обійдеться в 74 200 гривень.

Реконструювати безкоштовний майданчик для настільного тенісу в Дитячому парку за 30 тисяч гривень пропонував автор проекту №74. Його підтримало 166 черкасців. Цієї кількості голосів вистачило, щоб потрапити до сімки малих проектів-переможців. 

Сайт vikka.ua повідомляв про креативні проекти, які стали б "родзинкою" Черкас.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x